.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 13:34

Arc Vector – Η ηλεκτρική café racer της επόμενης μέρας

Με πρωτοποριακή τεχνολογία Human Machine Interface

Η Arc Vehicle είναι μια νέα Αγγλική εταιρεία με έδρα στο Κόβεντρι, ιδρυθείσα από τον κύριο Mark Truman. Αν και ο ίδιος – φανταζόμαστε πως – δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, το βιογραφικό του αναφέρει πως η τελευταία του θέση ήταν στο τμήμα Whitespace της Jaguar-Land Rover.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι αυτό που ασχολείται με τη μελέτη και ανάπτυξη «τρελών» ιδεών, διερευνώντας κατά πόσον και με ποιον τρόπο αυτές θα μπορούσαν να περάσουν επωφελώς στην παραγωγή.

Ο Truman μάζεψε μια ομάδα που περιλαμβάνει και έναν πρώην μηχανικό MotoGP και πριν 18 μήνες ίδρυσε την Arc Vehicles με σκοπό να επενδύσει σε τεχνολογικά προηγμένες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Έχοντας πρώτα εξασφαλίσει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων και η Jaguar, το Vector θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί από την Arc, η οποία δημοσίευσε μια πρώτη ημι-αποκαλυπτική φωτογραφία ανακοινώνοντας πως θα παρουσιάσει επίσημα τη μοτοσυκλέτα στην EICMA στις 6 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην προωθημένη τεχνολογία της, ας αφήσουμε τον ίδιο τον Truman να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται:

«Τεχνολογία, απόδοση, ασφάλεια και εμπειρία συναντιούνται όπως ποτέ πριν στον κόσμο των δύο τροχών. Το Vector είναι κάτι παραπάνω από την πιο premium ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, είναι η πρώτη του κόσμου με ενσωματωμένο πολύ-αισθητήριο ΗΜΙ (Human Machine Interface). Είναι ένα πρωτοποριακό κράνος με head-up display και είναι μια διαδραστική στολή μοτοσυκλέτας. Όλα αυτά φτιάχνουν την πιο καινοτόμα μοτοσυκλετιστική εμπειρία που υπάρχει σήμερα στην αγορά.»

Να πούμε τώρα πως δε μας έχει ιντριγκάρει με τα λεγόμενά του; Περιμένουμε να δούμε στις 6 του Νοέμβρη περί τίνος πρόκειται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 13:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon