.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 12:33

Χρεοκόπησε (ξανά) η κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Arc

Η μάρκα, που έγινε γνωστή για την Vector των... 100.000 λιρών, τελικά κατέρρευσε -κάτι που δεν ξάφνιασε πολλούς.

Όπως δημοσιεύθηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Arc, κατασκευάστρια της πολυτελούς ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Vector, έκανε αίτηση πτώχευσης και μπαίνει στην διαδικασία ρευστοποίησης. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη, αλλά η δεύτερη φορά που η Arc αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, καθώς η εταιρεία είχε ξαναμπεί υπό καθεστώς επιτήρησης το 2019. Μετά από 2 έτη, το 2021, η εταιρεία είχε καταφέρει να ξεκινήσει ξανά τις εργασίες της, όμως το όνειρο δεν κράτησε πολύ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Arc είχε πετύχει να κάνει 11 παραδόσεις μοτοσυκλετών Vector, μία από τις οποίες πήγε στον πασίγνωστο ηθοποιό Ryan Reynolds, ενώ άλλες έφτασαν σε γαλαζοαίματους της Μέσης Ανατολής. Όμως, η γενική άρνηση των μοτοσυκλετιστών να αγοράσουν ηλεκτρικά, όπως και το αδιανόητα υψηλό αντίτιμο για την Vector που άγγιζε τις 98.000 λίρες, φαίνεται ότι λειτούργησαν ως η «ταφόπλακα» της Arc, για 2η φορά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Mark Truman, δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη, δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Τελικά, όταν πουλάς υψηλού κόστους και χαμηλού όγκου παραγωγής, κατά παραγγελία, προϊόν, αρκεί να σε «πουλήσουν» λίγοι μόνο άνθρωποι για να σε βάλουν σε δύσκολη θέση. Τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά, αλλά προβλήματα με την διανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες τραυμάτισαν σημαντικά τον τζίρο μας και μας ανάγκασαν να αναζητήσουμε επενδύσεις. Προς το παρόν δουλεύω με τους συνεργάτες μου και είμαι αποφασισμένος, να προσπαθήσω να βγάλω την Arc από το καθεστώς επιτήρησης. Θα κάνω επίσης ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω τις μοτοσυκλέτες των πελατών που ήδη βρίσκονται στην αγορά».

Ο Truman δήλωσε επίσης: «Έχουμε κάνει τα πάντα για να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, η σύζυγος μου και εγώ βάζαμε τα χρήματα μας μέχρι και την τελευταία ημέρα, παρά το ότι ήταν σχεδόν εγγυημένο ότι δεν θα βλέπαμε αυτά τα χρήματα πίσω. Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν αναπόφευκτο αυτό που συνέβη, ήταν να επικοινωνήσουμε με όλους τους πελάτες μας, όλοι μας έδειξαν τεράστια κατανόηση και ελπίζουν ότι θα επιδιορθώσουμε την κατάσταση».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, και την πρώτη φορά που η εταιρεία μπήκε υπό επιτήρηση, ο Truman είχε πετάξει μπαλάκι ευθυνών σε τρίτους επενδυτές, που «δεν πραγματοποίησαν τις υποσχέσεις τους» - τότε, βέβαια, η Arc είχε και διάφορα μεγαλεπήβολα σχέδια, που τελικά αποδείχθηκαν θεωρία. Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία από το 2019 με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon