.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 13:57

Arc - Μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης, δυσοίωνο το μέλλον του ηλεκτρικού Vector

Η εταιρεία Arc υπεύθυνη για την ηλεκτρική hyper-premium μοτοσυκλέτα Arc Vector δεν πρόλαβε να βγάλει το μοντέλο της στην παραγωγή και εισήλθε σε καθεστώς διαχείρισης. Μια είδηση που πιθανώς δεν έφερε κανέναν προ εκπλήξεως.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Arc μας είχαν βάλει εξ αρχής σε σκέψεις για τη βιωσιμότητα του project. Θυμίζουμε πως το Arc Vector διέθετε αξιόλογο φουτουριστικό design, εναλλακτικό μπροστινό σύστημα ανάρτησης, ηλεκτροκινητήρα 133hp και 40kgm ροπής, με επιδόσεις Superbike, τεράστια αυτονομία 436 χιλιομέτρων, μικρό βάρος 220 κιλών, δυνατότητα εργοστασιακού customizing για το γούστο του πελάτη, και εξωφρενική τιμή στα 100.000 ευρώ.

Η μοτοσυκλέτα θα ήτο χειροποίητη και η παραγωγή της προβλεπόταν να αρχίσει το καλοκαίρι του 2020, με όριο 399 κομμάτια ετησίως -σημαδιακό νούμερο για να θυμίζει την τάση της μπαταρίας της, 399 V.

Παράλληλα με τη μοτοσυκλέτα, ο αναβάτης θα λάμβανε το κράνος Zenith με ένα σύστημα head-up display σε συνεργασία με τη Hedon και το smart τζάκετ Origin σε συνεργασία με τη Knox, που θα διέθετε απτική αλληλεπίδραση με τον αναβάτη!

Όπου όμως ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι, παροιμία που μάλλον ταίριαζε γάντι στην Arc, που στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 πέρασε σε καθεστώς διαχείρισης με διαχειριστή τη φίρμα Leonard Curtis.

Τα δυσάρεστα νέα έρχονται παρά τις διθυραμβικές δηλώσεις της εταιρείας για συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας στο Crowdcube, και για τα σχέδια της για ένα τεράστιο νέο εργοστάσιο στην Ουαλία.

Ο CEO της Arc Vehicle, Mark Truman δήλωσε στην βρετανική MCN πως «η διαχείριση συνέβη καθώς κάποιοι επενδυτές δεν πραγματοποίησαν τις υποσχέσεις τους».

Θα καταφέρει η Arc να ξεπεράσει τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της, ή θα είναι αυτό το τέλος της Vector; Ευχόμαστε το πρώτο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon