.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 20:36

Arc Vehicle – Νέες τεχνολογίες θα φέρουν νέα οχήματα

Η Arc Vehicle μας επιφυλάσσει νέα μοντέλα με ένα καινοτόμο σύστημα διπλού κινητήρα, λίγο μετά την αποκάλυψη του Vector Founder's Signature Edition.

Η ιδέα πίσω από το σύστημα διπλού κινητήρα της Arc Vehicles είναι ο συνδυασμός του εναλλάκτη τάσης εντός του κινητήρα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση βάρους και χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, η Arc μπορεί να χρησιμοποιήσει όχι ένα αλλά δύο βασικούς κινητήρες σε μια σειρά από μοτοσυκλέτες και πιθανώς τετράτροχα όπως ATV.

Το project με την κωδική ονομασία HiPERMOD, χρηματοδοτείται μάλιστα και από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, καθώς και του Γραφείου Οχημάτων Χαμηλών Εκπομπών, μέσω του Innovate UK. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τώρα για το σύστημα, με την Arc και τον τεχνολογικό συνεργάτη της, Talos Technology, να σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τον κινητήρα σε νέα projects μοτοσυκλετών που θα κυκλοφορήσουν το 2026.

Η μελλοντική χρήση των κινητήρων δεν θεωρείται βέβαιη, αν και η εικόνα που παρέχεται από την Arc Vehicle άνωθεν, αποτελεί ίσως μια υπόδειξη για το πώς θα μπορούσαν να πάνε τα πράγματα. Δίπλα στο Arc Vector που έχει ήδη κυκλοφορήσει στα δεξιά της εικόνας, μπορούμε να δούμε μια νέα σπορ έκδοση της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, η οποία συμπληρώνεται με μια πλήρως ηλεκτρική adventure μοτοσυκλέτα. Η εικόνα δείχνει επίσης και το πως θα μπορούσε η Arc να προχωρήσει και στην αγορά των τεσσάρων τροχών, καθώς το όχημα στο αριστερό άκρο της εικόνας φαίνεται να είναι ένα ηλεκτρικό buggie.

Αναφορικά με τα παραπάνω, ο Mark Truman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Arc Vehicle, είπε τα εξής: «Το μέλλον της Arc είναι να αναπτύξει τις πιο σύγχρονες μοτοσυκλέτες επιδόσεων που είναι διαθέσιμες οπουδήποτε στον κόσμο. Η τεχνολογία συνεχίζει να προχωρά και η Arc πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων. Πρόκειται για μια συναρπαστική συνεργασία με τον συνεργάτη μας Talos Technology που θα αλλάξει τη δυναμική όσον αφορά τις επιδόσεις και την απόδοση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο μέλλον. Η Arc είναι ο ηγέτης όσον αφορά την καινοτομία της μοτοσυκλέτας και είναι αυτού του είδους οι αλλαγές στα βήματα που μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε εκεί. Η αποτελεσματικότητα στην οδήγηση και η μείωση του βάρους είναι η βασική εστίαση της Arc, έτσι ώστε οι τεχνολογίες μας να βοηθήσουν να γίνουν τα EV η πιο βιώσιμη επιλογή μεταφοράς στο μέλλον».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon