.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 10:57

Αγγλία - Πολλή… γκρίνια και σκληρές προτάσεις για τα όρια ταχύτητας

Μεταξύ των οποίων, μία πρόταση «μηδενικής ανοχής» στην υπέρβαση ορίων ταχύτητας, ώστε να μην… τρομάζουν οι ποδηλάτες.

Οι ειδήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και την… γκρίνια που επικρατεί εκεί, για τα όρια ταχύτητας, συνεχίζουν να έρχονται και εμείς τις θέτουμε προς συζήτηση για σας, για να διαβάσουμε και την γνώμη σας. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, ένα σκέλος των εξελίξεων αφορά μια πρόταση που έγινε στην βουλή, από την Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για το Περπάτημα και την Ποδηλασία.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα πρότεινε μηδενική ανοχή σε παραβιάσεις ορίων ταχύτητας, έτσι ώστε «να μειωθεί ο φόβος των πεζών και των ποδηλατών». Η ίδια ομάδα υποστηρίζει ότι το καθεστώς «ανοχής» στις παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας, έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα παραβατικότητας και ότι, από την στιγμή που οι παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας είναι οι περισσότερες από όλες, πρέπει να εξαφανιστεί αυτή η «ελαστικότητα». Η πρόταση της ομάδας λέει ότι, ακόμη και αν το όριο παραβιάζεται και κατά 1 μίλι την ώρα από το αναγραφόμενο (δλδ 1,61 χλμ/ώρα περίπου), να επιβάλλεται ποινή.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον ΚΟΚ της Βρετανίας, η παραβίαση ορίου ταχύτητας βεβαιώνεται, αν γίνει σε ποσοστό 10%, συν-πλην 2-3 μίλια την ώρα, ενώ το ελάχιστο της «ανάλυσης» των ραντάρ ταχύτητας μπορεί να οριστεί περίπου στα 2 μίλια την ώρα.

Σε άλλα παράλληλα νέα, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ουαλίας, το όριο ταχύτητας θα πέσει στα 20 μίλια την ώρα (32 χλμ/ώρα), από τις 17 Σεπτέμβρη. Η αλλαγή αφορά τους «περιορισμένους δρόμους» (restricted roads) και αποτελεί μία ακόμα εξέλιξη προς τα 30 χλμ/ώρα ορίου ταχύτητας, που έχουμε δει και σε άλλες χώρες –και τα οποία συγκεντρώνουν σφοδρές αντιδράσεις.

Οι λόγοι; Μα φυσικά, η… ενθάρρυνση του κόσμου να περπατά και να χρησιμοποιεί ποδήλατο, ώστε να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως και η επιδίωξη μεγαλύτερης ασφάλειας για όσους χρησιμοποιούν ακόμα οχήματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon