.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 15:56

Vins Motors Duecinquanta & Duecinquanta Competizione 2018

 

Υπέρ-εξωτικές ιταλικές δίχρονες V-2 sport μοτοσυκλέτες, από πρώην μηχανικούς της Ferrari

 

 

Στην EICMA 2015, η ιταλική φίρμα Vins Motors είχε παρουσιάσει μια επαναστατική concept δίχρονη V2 sport μοτοσυκλέτα στα 100 κ.εκ. Ο καιρός πέρασε, το νερό κύλησε στο αυλάκι, και στην EICMA 2017 εμφανίστηκε η διάδοχος Vins Duecinquanta στα 250 κ.εκ. με Euro 4 προδιαγραφές, ως μοντέλο παραγωγής. Σε 2 εκδόσεις -δρόμου και πίστας- και φυσικά σε τσουχτερές τιμές!

vins motors 17

Οι πέντε φίλοι που απαρτίζουν την σχεδιαστική ομάδα της Vins Motors είναι πρώην μηχανικοί της Ferrari, και στόχος τους ήταν η κατασκευή μιας υπέρ-ελαφριάς, υπέρ-αποτελεσματικής εξωτικής (Ferrari είπαμε) δίχρονης μοτοσυκλέτας. Στόχος επετεύχθη.

vins motors duecinquanta 4

Σίγουρα το design της Vins Powerlight είναι περίεργο, και θέλει χρόνο για να το χωνέψεις, όμως η εταιρεία αντιπαραθέτει την λειτουργικότητα του, την αεροδυναμική, αλλά και τις λιγότερες αναταράξεις που δημιουργεί η παροχή αέρα μέσω του πλαισίου.

vins motors duecinquanta competizione 7

Οι 2 Duecinquanta (σε κίτρινο η έκδοση δρόμου και σε μαύρο η έκδοση πίστας) διαθέτουν τόσο carbon πάνω τους, που κάνουν να ωχριά μπροστά τους ακόμα και η Ducati Superleggera! Carbon μονοκόκ πλαίσιο, carbon τροχοί, carbon ΚΑΙ το πιρούνι του εναλλακτικού μπροστινού συστήματος. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Κινητήρας

vins motors 20

Η Duecinquanta και η αγωνιστική έκδοση Duecinquanta Competizione διαθέτουν δίχρονο V2 κινητήρα 90 μοιρών με κλίση προς τα εμπρός για όφελος στην οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Η τροφοδοσία γίνεται με άμεσο ηλεκτρονικό ψεκασμό, διπλή βαλβίδα reed, ενώ ο στρόφαλος έχει αντίθετη περιστροφή από ότι συνήθως.

vins motors 12

Το φίλτρο αέρα βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό τροχό, με το ψυγείο να έχει μετακομίσει πάνω από τον κινητήρα, στο μπροστινό μέρος του ρεζερβουάρ! Οι διαδρομές των εξατμίσεων είναι όσο ίσιες γίνεται, με σαφή οφέλη στην απόδοση. Η Vins μιλάει για ένα ultra-compact κιβώτιο 6 ταχυτήτων και για ενισχυμένο συμπλέκτη.

vins motors duecinquanta competizione 4

Στην έκδοση δρόμου ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 249 cc, ενώ στην αγωνιστική έκδοση έχει χωρητικότητα 288 cc. Η Vins δεν αναφέρει ιπποδύναμη για τη «βασική» έκδοση, ενώ μιλάει για μια τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Αντίθετα, για την Competizione αναφέρει ιπποδύναμη 80 hp, και τελική 240 χλμ/ώρα.

Πλαίσιο & Αναρτήσεις

vins motors duecinquanta 2

Η Vins Powerlight διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακόνημα(!), με ενσωματωμένους αεραγωγούς που κατευθύνουν τον αέρα στο ψυγείο, και κατόπιν στο κάτω μέρος του άνωθεν θαλάμου διαστολής. Ουσιαστικά το πλαίσιο ΕΙΝΑΙ ο αεραγωγός.

vins motors 19

Η αντισυμβατικότητα συνεχίζεται στις αναρτήσεις, καθώς μπροστά η Superlight φοράει ένα σύστημα τύπου Hosack (αντίστοιχο με το Duolever που συναντάμε στις BMW), ενώ πίσω βρίσκουμε ένα παράλληλα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ με δύο μπράτσα που εδράζονται στο ψαλίδι. Από ανθρακόνημα όμως είναι τόσο το μπροστινό σύστημα ανάρτησης, αλλά και οι ζάντες.

vins motors 10

Το βάρος είναι όμως το νούμερο που πραγματικά κάνει εντύπωση όσον αφορά στις δύο μοτοσυκλέτες, καθώς η Vins μιλάει για 95 κιλά (γεμάτη με υγρά) για την Duecinquanta και… 85 για την Competizione! Βάλτε το λίγο στο μυαλό σας… 80 hp, 85 kg, μιλάμε για αναλογία κιλών ανά ίππο που πλησιάζει το 1:1!

Τιμή

vins motors 18

Η Vins Duecinquanta κοστίζει 40.000 ευρώ και η Competizione 50.000 ευρώ. Τι εννοείτε "ακριβές είναι"; Εξωτικές υπέρ-μοτοσυκλέτες είναι, ότι θέλει κάνει το αφεντικό.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Vins Duecinquanta (Duecinquanta Competizione)  
Μήκος 1987 mm
Πλάτος 596 mm
Ύψος 1100 mm
Μεταξόνιο 1380 mm
Βάρος γεμάτη < 95 kg (< 85 kg)
Χωρητικότητα κινητήρα 249 cc (288 cc)
Τύπος κινητήρα δίχρονος, V2, υγρόψυκτος, ψεκαστός, Euro 4
Εκκίνηση μίζα
Συμπλέκτης πολύδισκος, μηχανικός
Ιπποδύναμη Δ.Α. (> 80 cv)
Μέγιστη τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα (240 χλμ/ώρα)
Πλαίσιο Μονοκόκ από carbon fiber
Ανάρτηση εμπρός Τύπου Hosack, με carbon πιρούνι
Ανάρτηση πίσω  παράλληλα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ
Φρένο μπροστά Δίσκος 300mm, ABS (Χωρίς ABS)
Φρένο πίσω  Δίσκος 220mm, ABS (Χωρίς ABS)
Τροχός εμπρός Carbon Fiber 17 ιντσών
Τροχός πίσω Carbon Fiber 17 ιντσών
Ελαστικό εμπρός 110/70 ZR 17
Ελαστικό πίσω  150/60 ZR17

Φωτογραφίες Duecinquanta

Φωτογραφίες Duecinquanta Competizione

Φωτογραφίες λεπτομερειών και ομάδας

Βίντεο

Δείτε το επίσημο βίντεο των Duecinquanta.

Και παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από το περίπτερο της εταιρείας στην EICMA (δυστυχώς ΜΟΝΟ στα ιταλικά).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 16:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017: GOVECS Schwalbe L3e 2018 NUKK – Νέα ηλεκτρικά commuters »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon