.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 12:15

EICMA 2017: GOVECS Schwalbe L3e 2018

 

Με νέο και ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ

 

Η GOVECS μεγαλώνει την γκάμα του Schwalbe, του ηλεκτρικού της scooter με την ρετρό εμφάνιση, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση που οδηγείται με άδεια για μοτοποδήλατο και μία με διπλάσια ισχύ, για κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α1.

Το απόλυτα ρετρό Schwalbe, που αντιγράφει ουσιαστικά τη σχεδίαση του Simson KR 51 Schwalbe του 1964, χρησιμοποιεί στην έκδοση L3e έναν ηλεκτροκινητήρα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Bosch και αποδίδει 10,9 ίππους (8 KW), αρκετούς για να αγγίξει τελική 90 χλμ./ώρα. Το “μεγάλο” Schwalbe, το ισχυρότερο στην κατηγορία του σύμφωνα με την GOVECS έχει μέγιστη αυτονομία 90 χλμ. και για τη φόρτιση των δύο μπαταριών του, χωρητικότητας 4.8 kWh, χρειάζονται περίπου 4,5 ώρες. Υπάρχει και η δυνατότητα ταχείας φόρτισης για να φτάσετε πάνω από το 50% σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Στον τομέα των επιδόσεων η GOVECS αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Schwalbe απαιτεί 4,5 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 45 χλμ./ώρα από στάση.

Η κίνηση φτάνει στον πίσω τροχό μέσω μετάδοσης με δύο ιμάντες, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία δεν απαιτεί παρά ελάχιστη συντήρηση.

Ο κινητήρας λειτουργεί με τρία προγράμματα GO, Cruise and Boost, τα οποία αλλάζουν τον τρόπο απόδοσής τους (προς την μεριά των επιδόσεων ή της οικονομίας), ενώ περιορίζουν αυτόματα και την τελική, με τις πληροφορίες να φτάνουν στα μάτια του αναβάτη μέσω LCD οθόνης 4,4 ιντσών.

Τα φρένα φέρουν σύστημα συνδυασμένης πέδησης, ενώ υπάρχει σαν έξτρα και ABS. Οι τροχοί του είναι 16 ιντσών τα ελαστικά είναι διάστασης 100/80 και το βάρος ανέρχεται στα 135 κιλά.

Στην Γερμανία, όπου θα ξεκινήσει να διατίθεται το καλοκαίρι του 2018, θα υπάρχει και κινητό συνεργείο της εταιρίας, το οποίο θα επισκέπτεται τον πελάτη στο σπίτι του (!) για να επιθεωρήσει το scooter και να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης ή επισκευής.

Η τιμή του στην Γερμανία ανακοινώθηκε στα 6.900 ευρώ και η παραγγελία του μπορεί να γίνει και διαδικτυακά (myschwalbe.com).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 22:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon