.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 14:40

NUKK – Νέα ηλεκτρικά commuters

 

Βάρος 115-160 κιλά, αυτονομία έως 300 χλμ.

 

Η NUUK είναι μια νεοσύστατη ισπανική εταιρία παραγωγής ηλεκτροκίνητων δικύκλων με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον, αν κρίνουμε και από τη νέα σειρά που παρουσίασε για χρήση στο αστικό περιβάλλον και όχι μόνο.

nuuk urban 2018 bikeit 2

Η NUUK μπορεί να είναι νέα εταιρία αλλά δείχνει να έχει πάρει το θέμα πολύ σοβαρά επιλέγοντας δυνατούς συνεργάτες για την γρήγορη μεταφορά υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας στα προϊόντα της και την εύκολη πρόσβαση στο αγοραστικό κοινό.

Στο πλευρό της NUUK θα βρείτε την BOSCH, από τους ηγέτες στον χώρο της ηλεκτροκίνησης αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, η οποία, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της NUUK, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ολόκληρου του συστήματος κίνησης-μετάδοσης των μοτοσυκλετών της.

nuuk tracker 2018 bikeit 3

Συνεργάτης της NUUK, που βοήθησε την εταιρία στην εξέλιξη των δικών της μοντέλων, είναι η γνωστή σε όλους Rieju, η οποία θα βάλει το χέρι της και στη διανομή των μοτοσυκλετών μέσω του δικού της δικτύου στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά το μοντέλο της NUUK είναι προς το παρόν ένα, το οποίο, ανάλογα με τα περιφερικά του, χωρίζεται σε δύο σειρές, την Urban και την Tracker. Η Urban αφορά σε χρήση στο αστικό περιβάλλον και η Tracker είναι ουσιαστικά η… adventure έκδοση με βλέψεις και για εκτός δρόμου αναζητήσεις, αν κα ιτα χαρακτηριστικά της δεν φαίνονται να αλλάζουν τόσο πολύ, εκτός από τα ελαστικά. Οι δύο σειρές βγαίνουν και σε επαγγελματική έκδοση (Cargo line).

nuuk cargo 2018 bikeit 4

Κάθε σειρά έχει δύο εκδόσεις, μία με μέγιστη απόδοση 4KW (5,4 ίπποι) και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και μία απόδοσης 10,5 KW (14,27 ίπποι) και μέγιστη ταχύτητα 105 χλμ./ώρα.

Το μεγάλο μαύρο “κουτί” ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις μπαταρίες ιόντων-λιθίου των 50 Ah. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη αυτονομία για την έκδοση των 4KW, ξεκινά από τα 75 χλμ. και ανάλογα με το πακέτο των μπαταριών μπορεί να ανέλθει κοντά ακόμη και στα 300 χλμ.

Για την ισχυρότερη έκδοση η ελάχιστη αυτονομία ανακοινώνεται πάνω από 120 χλμ., με δύο μπαταρίες όμως για την τροφοδοσία του ισχυρότερου μοτέρ, οπότε η μέγιστη πρέπει να ανέρχεται λίγο πάνω από τα 200 χλμ.

Το καλό με το μοντέλο της NUUK είναι ότι το βάρος παραμένει χαμηλά, αφού κάθε μπαταρία προσθέτει περίπου 15 κιλά στο σύνολο. Οπότε ακόμη και η έκδοση με το πλήρες πακέτο μπαταριών η μοτοσυκλέτα δεν ζυγίζει παραπάνω από 160 κιλά. Η κάθε μπαταρία χρειάζεται πέντε ώρες για να φορτιστεί πλήρως ή λιγότερο από δύο ώρες σε λειτουργία ταχείας φόρτισης.

Πέρα από το βιομηχανικό design που είτε αρέσει είτε όχι, τα χαρακτηριστικά που συνοψίζουν το νέο δίκυκλο της NUUK είναι οι τροχοί των 17 ιντσών, το μονό αμορτισέρ που έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά (όπως τα κλασικά διπλά) και η τελική μετάδοση με αλυσίδα. Ο εμπρός δίσκος είναι διαμέτρου 280 χλστ. Και συνεργάζεται με ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι έχει καλάμια διαμέτρου 41 χλστ. και διαδρομή 90 χλστ., όσο και το αμορτισέρ.

Όλα τα μοντέλα θα ενσωματώνουν και την τεχνολογία Light eMobility της Bosch που επιτρέπει στον κάτοχο να βλέπει σημαντικές πληροφορίες για το NUUK από το κινητό του, μέσω εφαρμογής, που επιτρέπει και τον εντοπισμό της μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με την εταιρία τα πρώτα διαθέσιμα για test ride μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους στις αρχές του 2018.

Φωτογραφίες Urban

 

Φωτογραφίες Tracker

 

Φωτογραφίες Cargo

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Vins Motors Duecinquanta & Duecinquanta Competizione 2018 Groupe PSA L5E »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon