.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 18:18

Groupe PSA L5E

 

Υβριδικό τετράτροχο, κλειστό ελαφρύ όχημα που παίρνει κλίσεις

 

Το Groupe PSA παρουσίασε ένα υβριδικό τετράτροχο όχημα που παίρνει κλίση σαν τα γνωστά μας τρίτροχα scooter, ενώ κατατάσσεται στην κατηγορία electrified light vehicles (L5e) ως μέρος του project EU-LIVE.

  • Το project Efficient Urban Light Vehicle (EU-LIVE) αποτελεί μια σύμπραξη 12 κατασκευαστών από 6 χώρες, με το Groupe PSA τον μοναδικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.
  • Το project αστικής κινητικότητας χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 6,7 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020 GV5».
  • Το L5e βασίζεται σε παρόμοια αρχιτεκτονική με ένα τρίκυκλο που παίρνει κλίση (όπως τα Piaggio MP3, Quadro 3, Peugeot Metropolis, Yamaha Tricity, κλπ.) ενώ έχει σχεδιαστεί για αστική και περιαστική χρήση με mode μηδενικών ρύπων για την κίνηση στην πόλη.
  • Η συμμετοχή του Groupe PSA στο project είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του για την παρουσίαση νέων λύσεων στις μετακινήσεις.

Ισορροπώντας ανάμεσα στα δίκυκλα και στα αυτοκίνητα

psa groupe eulive l5e 1

Το νέο όχημα του Groupe παρουσιάστηκε στις 30 Νοεμβρίου 2017, ενώ τοποθετείται μεταξύ δικύκλων και αυτοκινήτων, καθώς είναι πολύ στενό, ενώ οι τροχοί του παίρνουν κλίση όταν στρίβει.

yamaha mwc 4 1

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως εμάς μας θυμίζει ΠΟΛΥ το Yamaha MWC-4 (φωτό άνω) που παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show 2017!

Για την κίνηση του διαθέτει σύστημα PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), δηλαδή δυο ηλεκτροκινητήρες μέσα στους 2 πίσω τροχούς, και έναν βενζινοκινητήρα.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου οχήματος

psa groupe eulive l5e 4

Χάρη στη λεπτή σιλουέτα του, και στην υβριδική του τεχνολογία, το νέο EU-LIVE όχημα μπορεί να κινηθεί σε όλους τους δρόμους προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα.

  • Μπορεί να κινηθεί τόσο στην πόλη όσο και στους αυτοκινητόδρομους, το μόνο που χρειάζεται ο οδηγός είναι δίπλωμα οδήγησης.
  • Ο μηχανισμός που το κάνει να παίρνει κλίσεις το κάνει τόσο ευκολοδήγητο όσο ένα τρίτροχο scooter. Tο Groupe PSA έχει καταθέσει 13 πατέντες για το συγκεκριμένο όχημα. Το L5e χρησιμοποιεί υδραυλικά εξαρτήματα και υδροπνευματικές αναρτήσεις.
  • Το όχημα κινείται με τους ηλεκτροκινητήρες μέχρι τα 70 χλμ/ώρα, παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Οι κινητήρες αυτοί έχουν εξελιχθεί από τις Elaphe & Brembo, ενώ η μπαταρία των 48-volt έχει σχεδιαστεί από τη Samsung SDI, και μπορεί να φορτιστεί ανακτώντας ενέργεια από το φρενάρισμα. Μεταξύ 70-130 χλμ/ώρα ο βενζινοκινητήρας των 31 kW αναλαμβάνει τα ηνία, ενώ το ελαφρύ αυτό όχημα έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.
  • Οι διαστάσεις του είναι μικρές, με μήκος 2,4 μέτρων και πλάτος 0,85 μέτρων, ενώ οι πόρτες… περιστρέφονται προς τα πάνω και πίσω όταν ανοίγουν, επιτρέποντας σας να παρκάρετε σε ιδιαίτερα στενούς χώρους.
  • Στο κλειστό και προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης εσωτερικό του, βρίσκουμε air-condition, ζώνες αλλά και αερόσακο, ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται προστατευτικό εξοπλισμό -κράνος, γάντια, τζάκετ, αδιάβροχα, μπότες, κλπ.

psa groupe eulive l5e 2

Ένας από τους στόχους της σύμπραξης EU-LIVE είναι να εξελίξει κοινούς κινητήρες και μεταδόσεις που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πλειάδα ηλεκτρικών ελαφριών οχημάτων, μειώνοντας έτσι τα κόστη.

Από ότι καταλαβαίνουμε το όχημα μπορεί να μεταφέρει μόνο τον οδηγό, αν και στις φωτογραφίες βλέπουμε και έναν -πολύ μικρότερο- χώρο πίσω του με κάτι που μοιάζει με προσκέφαλο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 18:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon