.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 14:47

Sway – Ηλεκτρικό τρίκυκλο που παίρνει κλίσεις (+ βίντεο)

 

Στις Η.Π.Α από… την Ευρώπη!

 

H Sway Motosports είναι μια αμερικάνικη εταιρία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Joe Wilcox. Ο Αμερικανός Wilcox και η ομάδα του οραματίστηκαν και σχεδίασαν ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα που μπορούσε να παίρνει κλίσεις στις στροφές.

Αυτό έγινε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια με τον Wilcox να ψάχνει έπειτα τον σωστό συνεργάτη για να υλοποιήσει το όνειρό του. Ο συνεργάτης αυτός βρέθηκε στο “πρόσωπο” της ευρωπαϊκής GOVECS (με στενούς δεσμούς με τον κολοσσό που λέγεται Bosch) την οποία και πλησίασε ο Wilcox το 2014 στο σαλόνι της EICMA.

sway motosports sway 2

Έπειτα οι άνθρωποι της GOVECS πήραν στα χέρια τους ένα λειτουργικό πρωτότυπο, το οποίο και εξέλιξαν με στόχο να το βάλουν στην παραγωγή, με την εξέλιξη να πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της GOVECS στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Wroclaw.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της εταιρίας στην προσπάθειά τους να εξελίξουν το SWAY ώστε να μπει στην παραγωγή ήταν ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος που επιτρέπει στο ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο να παίρνει κλίσεις. Αντίθετα με τα συστήματα που γνωρίζουμε σήμερα στο SWAY δεν αρκεί να στρίψεις μόνο το τιμόνι αλλά να μοιράσεις την πίεση μεταξύ τιμονιού και τον ποδιών σου που πατούν πάνω σε κινούμενες “πλατφόρμες”. Ασκώντας πίεση με τα πόδια πάνω σε αυτές ο αναβάτης του SWAY υποβοηθά στην πραγματικότητα το τρίκυκλο να πάρει κλίση και σύμφωνα με την εταιρία “αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση από οποιοδήποτε άλλο τρίκυκλο που παίρνει κλίσεις”!

sway motosports sway 8

Αφού τα κατάφεραν οι μηχανικοί της GOVECS, ο Wilcox γύρισε ξανά στην Ευρώπη για να καθορίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες του project και έπειτα ήρθε η σειρά της παραγωγής, προς το παρόν για την αγορά των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το Sway έχει αυτονομία κοντά στα 65 χλμ. κα οι επιδόσεις του είναι συγκρίσιμες με εκείνες ενός κινητήρα 125 κ.εκ., αερόψυκτου θα προσθέταμε εμείς. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται στα 6KW, λίγο πάνω από τους 8 ίππους δηλαδή και το “ζουμί” για το μοτέρ προέρχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 4.2kWh, τα στοιχεία της οποίας είναι ίδια με εκείνα των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla! Η τελική του ανέρχεται στα σεβαστά 90 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος έχει κρατηθεί στα λογικά 150 κιλά.

Η Sway Motosports έχει βλέψεις και για την ευρωπαϊκή αγορά με το Sawy να αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 18:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Groupe PSA L5E CFMOTO V.02-NK 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon