.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 13:01

CFMOTO V.02-NK 2018

 

V2 Streetfighter concept 1.000 κ.εκ. δια χειρός KISKA

 

Η CFMOTO παρουσίασε στην Κίνα το V.02-NK concept, δίπλα στο 250ΝΚ και το τουριστικό 650TR-G, τα τελευταία δύο ως μοντέλα παραγωγής. Το V.02-NK είναι ένα κτηνώδες και εντυπωσιακό Streetfighter, σχεδιασμένο από την KISKA Design.

CFMOTO V.02 NK 1

Για την ώρα η CFMOTO δεν ανακοινώνει κανένα τεχνικό στοιχείο για το V.02-NK, ενώ είναι φανερά τα στοιχεία επιρροής του KTM 1290 SuperDuke στο design του KISKA. Φανερά μεν, αλλά το design διαφέρει αρκετά ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, και όχι για ένα κακέκτυπο.

Στη σειρά των γυμνών NK η CFMOTO διαθέτει ήδη 4 μοντέλα (250, 400 & 650), ενώ στην παρουσίαση του μεγάλου V.02-NK η κινέζικη εταιρείας άφησε ελπίδες να το δούμε στην παραγωγή!

CFMOTO V.02 NK 3

Πέρα από το άκρως επιθετικό design της μοτοσυκλέτας, το concept της CFMOTO έχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες πάνω του, όπως το μονόμπρατσο ψαλίδι, το κτηνώδες ανάποδο πιρούνι, τα μίνιμαλ πλαστικά, τα καλύμματα στο πλαίσιο που σε αφήνουν να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για υβριδικό ή για μπλόφα, στα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω με τα 3 LED λαμπάκια τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο…

CFMOTO V.02 NK 4

Εντυπωσιακότερη όμως λεπτομέρεια είναι το πίσω αμορτισέρ το οποίο δείχνει να εδράζεται στο ψαλίδι, και πιθανότατα να συνδέεται με μοχλικό από κάτω του.

CFMOTO V.02 NK 5

Στα όργανα βλέπουμε μια οθόνη που πιθανότατα να πρόκειται για Smartphone, ενώ με την τοποθέτηση της καρίνας και των πλαστικών, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε για τι κινητήρα μιλάμε.

CFMOTO V.02 NK 13

Ευτυχώς υπάρχει και η φωτογραφία της ουράς που αναφέρει «V 1000 Concept» για να ρίξει φως σε τύπο κινητήρα και κυβισμό, ενώ στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε λίγο πριν δημοσιεύσουμε το άρθρο και φωτογραφίες - 3D σκίτσα του κινητήρα μόνου του.

CFMOTO V.02 NK 6

Η εξάτμιση καταλήγει σε ένα κομμένο τελικό κάτω από το μοτέρ, σε στιλ Buell / πρώιμων KTM Duke.

CFMOTO V.02 NK 7

Δείτε όμως και την ανάγλυφη σέλα, κομμένη στα δύο, όπως οι σέλες στα ποδήλατα κούρσας, που φτιάχνονται έτσι για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί του προστάτη!

Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 13:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon