.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 10:03

Ηλεκτροκίνητο scooter... Lamborghini!

 

Ξεκινά η διάθεση του σε Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν και Ευρώπη

 

O Ferruccio Lamborghini, (δις)εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας των γνωστών ομώνυμων υπερ-αυτοκινήτων και πρώην αγωνιζόμενος στους δύο τροχούς, σε συνεργασία με την Κορεατική GPCC (Green Power Circuit Corporation), παρουσίασε ένα νέο μοντέλο e-scooter, με το όνομα ISO Moto Ferruccio Lamborghini Edition.

To e-scooter αυτό φέρει εναλλακτικό μπροστινό σύστημα και πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ η σχεδίαση του είναι ομολογουμένως ξεχωριστή αλλά μοιάζει εκπληκτικά, σε ότι αφορά στα δομικά του τμήματα με αυτή του Italjet Dragster, σε σημείο που θυμίζει... αντιγραφή. Η αυτονομία του αγγίζει τα 65 χιλιόμετρα (με δυνατότητα να φτάσει τα 120 με πρόσθετη μπαταρία) ενώ η τελική είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα. Η φόρτιση του απαιτεί τέσσερις ώρες και το μόνο που χρειάζεται είναι η σύνδεση του φορτιστή με το οικιακό δίκτυο.

Το ISO Moto Ferruccio Lamborghini Edition, θα διατεθεί στις αγορές της Κορέας, της Κίνας, της Ταϊβάν αλλά και της Ευρώπης, όπου θα υπάρξει παράλληλα και μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι πωλήσεις αναμένονται να φθάσουν τις 2.500 μονάδες φέτος, ενώ του χρόνου ο στόχος είναι οι 25.000 μονάδες!

H oικογένεια Lamborghini, στην οποία δεν ανήκουν πλέον οι τίτλοι ιδιοκτησίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιθυμεί, όπως δήλωσε στα πλαίσια της παρουσίασης του scooter o Ferruccio Lamborghini, να επιχειρήσει ένα νέο άνοιγμα στο τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και το εν λόγο δίτροχο αποτελεί την αρχή, αφού θα ακολουθήσουν και άλλα e-μοντέλα, με επέκταση και στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Yπενθυμίζουμε ότι η ISO Moto, ήταν παλιά ιταλική κατασκευάστρια μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων (γνωστή για το microcar Ιsetta το οποίο παρήγαγε και η BMW), η οποία ιδρύθηκε το 1954 και χρεοκόπησε το 1974, ενώ η ιδιοκτησία της πλέον έχει περάσει στα χέρια της οικογένειας Lamborghini.

Περισσότερα για το ISO Moto Ferruccio Lamborghini Edition, μπορείτε να βρείτε στο σχετικό site.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 19:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arch Motorcyles: 3 νέα μοντέλα στην EICMA 2017 Roberto Curto Honda XADV Project »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon