.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 10:37

CF Moto ΜΤ800 – Ιδού ο πρώτος καρπός της συνεργασίας με την ΚΤΜ

Η συνέργεια μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ήδη ξεκινήσει, στη λογική που είχε αναγγελθεί αλλά με μια μοτοσυκλέτα που δεν περιμέναμε.

Όπως είναι γνωστό, από το 2017 η ΚΤΜ και η Κινεζική CF Moto έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με αρκετά μεγαλεπήβολα σχέδια. Σε αυτά ξεχωρίζει η νέα βιομηχανική μονάδα της ΚΤΜ που ήδη χτίζεται στην πόλη Hangzhou, πολύ κοντά σε μια ανάλογη γραμμή παραγωγής της CF Moto.

Όπως είχε ανακοινωθεί, οι Κινέζοι θα χρησιμοποιήσουν κινητήρες LC8 για να αναπτύξουν μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών μεγάλης χωρητικότητας και ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από μια τέτοια μοτοσυκλέτα υπό εξέλιξη.

cfmoto 800 2

Μόνο που, αν κάτι είναι εμφανές στη φωτογραφία, είναι πως ο κινητήρας που απεικονίζεται δεν είναι V2 μα μάλλον ο δικύλινδρος σε σειρά που γνωρίσαμε από τα 790 Duke και Adventure. Δεν αποκλείουμε δε αυτός να είναι ο κινητήρας των 890 cc.

Πρόκειται για μια απόκλιση από όσα γνωρίζαμε επισήμως και τώρα βλέπουμε πως το πρώτο βήμα της CF Moto είναι να μπει στο παιχνίδι με μια μεγάλη on-off (ή adventure αν προτιμάτε) μοτοσυκλέτα, πιθανότατα αυτό που θα βαπτίζαμε αυθαίρετα ως ένα μεγάλο TRK.

Η λογική λέει πως η ΚΤΜ θα έχει προσφέρει τον κινητήρα στην έκδοση των 790 cc, σε σύγχρονες γραμμές που πιθανότατα θα φέρουν την υπογραφή του φημισμένου σχεδιαστή Kiska, ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του και στην υπάρχουσα γκάμα της CF Moto.

Επιπλέον οι πληροφορίες που συνοδεύουν αυτές τις δύο εικόνες και οι οποίες προέρχονται από την Κίνα μιλούν για έγγραφα που αναφέρονται στο νέο μοντέλο ως ΜΤ800.

Σύμφωνα με αυτά, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο 2020, δηλαδή λίγο αφότου θα έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΚΤΜ στην Κίνα τον Ιούνιο.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon