.
Κατηγορία Can-Am
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 10:58

Can-Am - Οι πατέντες αποκαλύπτουν τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες

Πριν λίγες ημέρες η BRP ανακοίνωσε την αναγέννηση της γκάμας μοτοσυκλετών της Can-Am, με 100% ηλεκτρικό προσανατολισμό αυτή τη φορά, δίνοντας στη δημοσιότητα κι ένα teaser-video. Την ίδια στιγμή, στο διαδίκτυο κυκλοφορούσαν παλαιότερες πατέντες που δείχνουν καθαρά τις επερχόμενες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Can-Am.

Η βάση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Can-Am δείχνει να είναι κοινή, κάτι που θα ρίξει και το κόστος σχεδίασης, εξέλιξης και παραγωγής, με την εξαγορά της Alta Motors από την BRP να αποτελεί την εκκίνηση για τις νέες καναδέζικες μοτοσυκλέτες.

Η modular πλατφόρμα δείχνει να περιλαμβάνει μια κεντρική ραχοκοκαλιά πλαισίου που κρατά τη μπαταρία και τα ηλεκτρονικά, που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε διάφορες γωνίες, δημιουργώντας διαφορετική γεωμετρία ανάλογα με την κατηγορία.

Οι πατέντες δείχνουν δυο μοτοσυκλέτες, μια γυμνή street πρόταση και μια off-road. Αμφότερες διαθέτουν ανάποδο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ δείχνουν να μοιράζονται και τον ίδιο προβολέα αλλά και τα ίδια όργανα.

Διαφορετικό είναι το υποπλαίσιο, οι τροχοί, η σέλα, το ρεζερβουάρ, και τα πλαστικά.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος του μονόμπρατσου ψαλιδιού, κάτι που σημαίνει πως η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά ψαλίδια αναλόγως της μοτοσυκλέτας.

Να πούμε εδώ πως το Cycle World που αποκάλυψε τις πατέντες κάνει αναφορά για αλυσίδα στην τελική μετάδοση, όμως στην πατέντα εμείς αυτό που βλέπουμε μοιάζει με ιμάντα ο οποίος περικλείεται από ένα κάλυμμα για μείωση θορύβου και για προστασία από σκόνη.

Κάντε λίγη υπομονή τώρα, γιατί η Can-Am αναφέρει ως χρόνο έλευσης των ηλεκτρικών της μοτοσυκλετών το μακρινό 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon