.
Κατηγορία Can-Am
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 11:48

CAN-AM Motorcycle - Επιστρέφει με 100% ηλεκτρικά δίκυκλα το 2024 - Video

Η BRP ανακοίνωσε την επιστροφή της CAN-AM Motorcycle στα μέσα του 2024, με μια γκάμα αποκλειστικά ηλεκτρικών, δίτροχων μοτοσυκλετών, και έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο Video από τα επερχόμενα 4 μοντέλα της.

Ήταν το 2019, όταν η μητρική εταιρεία BRP παρουσίαζε 6 ηλεκτρικά concept οχήματα: μια ελαφριά μοτοσυκλέτα δρόμου, ένα δίκυκλο scooter, ένα τρίκυκλο scooter που θύμιζε Piaggio MP3, ένα σκεπαστό τρίκυκλο scooter που έμοιαζε με εξέλιξη του BMW C-1, ένα Jet Ski, κι ένα τρίκυκλο Ryker α-λα ηλεκτρικά.

Τώρα, στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση για την “ανάσταση” της CAN-AM Motorcycle, βλέπουμε 4 δίκυκλες μοτοσυκλέτες: μια γυμνή street, μια adventure, μια power-cruiser και μια τουριστική. Οι τελευταίες δύο θα μπορούσαν να είναι και streetfighter και scooter, καθώς βρίσκονται στο ημίφως στη φωτογραφία.

Για την ώρα η BRP δεν δίνει κανένα στοιχείο ούτε για τον αριθμό, την κατηγορία ή τις επιδόσεις των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της CAN-AM Motorcycle, ενώ αναφέρει πως η εταιρεία επιστρέφει στα 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

Θυμηθείτε εδώ πως στις αρχές του 2019 η BRP εξαγόρασε την Alta Motors, μια πρωτοπόρο της Ηλεκτροκίνησης από την Καλιφόρνια που αρχικά είχε εξαγοραστεί από τη Harley-Davidson, πριν η τελευταία προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της και την πουλήσει.

Τα λίγα στοιχεία που μας δίνουν οι Καναδοί είναι πως η γκάμα θα έχει τόσο on όσο και on-off / off δίκυκλα μοντέλα, ενώ σημειώνουμε την ανυπαρξία κάποιου τρίκυκλου μοντέλου, μοτοσυκλέτας ή scooter όπως αυτών του 2019, τουλάχιστον για την ώρα.

Η καναδέζικη εταιρεία αναφέρει πως τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της BRP θα είναι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Can-Am, οπότε μην περιμένετε τρίκυκλα scooter, jet-ski ή ATV μέχρι το 2024 και μετά. Μάλλον καλύτερα από το 2026 και μετά.

Σημειώστε πως η πρώτη μοτοσυκλέτα της Can-Am είχε παρουσιαστεί το 1973, με την BRP να αναφέρει πως “αμέσως κυριάρχησε στους αγώνες Motocross και Endurance”.

Τα νέα προϊόντα της Can-Am δεν θα είναι πάντως τόσο πολεμικά, καθώς απευθύνονται σε νέους πελάτες αυτή τη φορά και θα περιλαμβάνουν τόσο commuting δίκυκλα όσο και διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες τόσο για τον δρόμο όσο και για το χώμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon