.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 16:08

BRP - Αποκάλυψη 6 ηλεκτρικών Concept!

Η BRP, η μητρική εταιρεία των Can-Am και Sea-Doo παρουσίασε 6 ηλεκτρικά concept οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δικύκλων, τρικύκλων, αλλά και ενός Jet Ski και μιας φουτουριστικής έκδοσης του Ryker.

Τα concept μοντέλα έχουν στόχο να δώσουν μια γεύση από το πιθανό μέλλον της BRP σε στεριά και θάλασσα, με κοινό παρανομαστή την ηλεκτροκίνηση. Να θυμίσουμε πως η BRP ήταν εκείνη που αγόρασε μέρος της χρεοκοπημένης αμερικάνικης Alta Motors, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να επιταχύνει την εξέλιξη των δικών της ηλεκτρικών οχημάτων.

sea doo gti

Το Sea-Doo GTI είναι ένα φουτουριστικό Jet Ski, ενώ...

brp ryker ev

...το Ryker EV είναι μια ηλεκτρική έκδοση του ιδιαίτερου τρίκυκλου Ryker της εταιρείας, με αρκετά πιο προχωρημένο design, νέα φώτα, νέους τροχούς και… βουλωμένο τον αεραγωγό.

Παραμένοντας στο τρίτροχο όχημα, η BRP έδειξε δυο ακόμα τρίκυκλα concept, το eCOM και το TWeLVE -και η μανία με το παιχνίδι εναλλαγής πεζών-κεφαλαίων στα ηλεκτρικά / φουτουριστικά οχήματα καλά κρατεί. Εδώ το μικρό «e» μεταφράζεται σε «ηλεκτρικό».

brp twelve

Το TWeLVE είναι ένα Leaning Wheel τρίκυκλο, όπως τα γνωστά μας τρίκυκλα scooter, με το design του να θυμίζει ένα πιο ελαφρύ και σπορ Peugeot E-Metropolis concept.

brp ecom

Το eCOM προωθείται ως μια εναλλακτική λύση για δεύτερο αυτοκίνητο, περιλαμβάνοντας πέρα από το Leaning Wheel σύστημα στους τρεις τροχούς και μια τεράστια ζελατίνα που το καλύπτει όλο, καταλήγοντας στο πίσω μέρος του, όπως στα Adiva και BMW C-1. Παράλληλα τόσο οι σέλες, όσο και το τιμόνι θυμίζουν αντίστοιχα καθίσματα και τιμόνι αυτοκινήτου.

brp ct1 ct2

Τέλος, η BRP παρουσίασε και 2 ηλεκτρικά δίκυκλα, το e-scooter CT1 και την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα CT2, για αστική και περιαστική χρήση.

Προσέξτε τώρα, πως ενώ η BRP δεν έδωσε καμία προδιαγραφή και κανένα τεχνικό στοιχείο στη δημοσιότητα, παρόλα αυτά ανακοίνωσε πως τα ηλεκτρικά δίκυκλα έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Σαν Φρανσίσκο και το Μόντρεαλ!

brp e concepts

Αν το παραπάνω όντως ισχύει, δείχνει τη θέληση της BRP να εισέλθει ξανά στα δίκυκλα (βλέπε το παρελθόν της Can-Am), με ηλεκτρικό αυτή τη φορά χαρακτήρα.

Κι όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του σχεδιασμού της BRP «η ερώτηση δεν είναι ‘αν’ αλλά ‘πότε’».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 16:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon