.
Κατηγορία Bultaco
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 16:36

Pursang E-Street & Big Bore 2019, νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Από την Ισπανία με αγάπη

Πολλοί ήταν οι νέοι και μικροί κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που έκαναν την εμφάνισή τους στην φετινή διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο. Ανάμεσα τους ήταν και η Pursang Motors, μια νέα ισπανική εταιρία, με όνομα παρμένο από την πλούσια ιστορία της Bultaco και αναφορά στο άκρως επιτυχημένο off-road ομώνυμο μοντέλο των συμπατριωτών τους της δεκαετίας του 1960.

pursang otors e street big bore 2018 4

Η εταιρία, με έδρα την Βαρκελώνη της Ισπανίας παρουσίασε όχι μία αλλά δυο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στην EICMA, τις E-Street και Big Bore. Με όμοια flat track αισθητική οι δύο μοτοσυκλέτες της Pursang απευθύνονται στον αναβάτη που κινείται στο αστικό τοπίο, έχοντας παράλληλα βλέψεις και για διασκέδαση στο χώμα.

Η E-Street χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα της Ashwoods Electric Motors ο οποίος τροφοδοτείται με ρεύμα από δύο αποσπώμενες μπαταρίες 2η γενιάς της Torrot με την ισχύ να ανέρχεται στα 6KW ή τους 8 περίπου ίππους, αν προτιμάτε. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθούν από την μοτοσυκλέτα και βρίσκονται στο πίσω μέρος της, με το υποπλαίσιο να ανασηκώνεται για την αφαίρεση τους. Οι τροχοί της MORAD είναι 18 ιντσών εμπρός και πίσω, με ελαστικά διαστάσεων 120/80 και 150/70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Για την κατασκευή του πλαισίου και του υποπλαισίου έχει χρησιμοποιηθεί χρωμιομολυβδαινιουχος χάλυβας, ενώ το κοστούμι της μοτοσυκλέτας είναι από πλαστικό.

pursang otors e street big bore 2018 9

Στον τομέα των φρένων η Pursang έχει χρησιμοποιήσει λύσεις της Nissin με δίσκο διαμέτρου 320 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω., ενώ για τις αναρτήσεις βλέπουμε πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. μονό αμορτισέρ με αλουμινένιο μοχλικό της ισπανικής OLLÉ.

Το ύψος της σέλας ανέρχεται στα πολύ λογικά 820 χλστ. και η μέση αυτονομία σύμφωνα με τους Ισπανούς ανέρχεται στα 100 χλμ.,ενώ η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνε από οικιακή πρίζα.

pursang otors e street big bore 2018 2

Για αυτούς που επιθυμούν μία ακόμη πιο σοφιστικέ μοτοσυκλέτα με καλύτερες παράλληλα επιδόσεις η Pursang προσφέρει και την Big Bore με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 11KW ή 14,75 ίππων. Στην προκειμένη περίπτωση το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ το κοστούμι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Διαφορά έχουμε φυσικά και στην τιμή μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών αφού η Pursang έχει ανακοινώσει, για την αγορά της Ισπανίας τουλάχιστον, κόστος 8.700 ευρώ για το E-Street και  12.900 ευρώ για το Big Bore.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Pursang Motors σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 – Bultaco Albero
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon