.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 11:18

BMW K 1600 Bagger - Concept 101

Παρουσιάστηκε!

 

Κάθε χρόνο, τα κορυφαία οχήματα σε δύο και τέσσερις τροχούς παρουσιάζονται στην Λίμνη Como στην Ιταλία, στο Concorso d’Eleganza, στην Villa d’Este. Εκεί παρουσίασε η BMW Motorrad το "Concept 101", το νέο bagger που βασίζεται στον εξακύλινδρο κινητήρα του K 1600GT.

Concept 101

Η ονομασία του Concept 101έρχεται από τις 101 κυβικές ίντσες του κινητήρα, και τα 1649 κυβικά εκατοστά, αφού η BMW στοχεύει στην αμερικανική αγορά όπου όλα εκεί μετριούνται με ίντσες - θυμίζει λίγο Harley-Davidson αυτό;
Η νέα μοτοσυκλέτα που έχουμε δει ξανά ως bagger, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Roland Sands της Roland Sands Design, στο studio της BMW στο Newbury Park, στην Καλιφόρνια. Εκεί, όλοι οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα κάτω από το μότο, "The Spirit of the Open Road", ώστε να φτιάξουν μία μοτοσυκλέτα με κορυφαίες επιδόσεις και μοναδική οδηγική απόλαυση. Σύμφωνα με την υπεύθυνη σχεδιασμού μοτοσυκλετών της BMW Motorrad, Ola Stenegard, ''είναι μία μοτοσυκλέτα που σε κάνει να ξεχνάς τον προορισμό σου.

Οι απαλές γραμμές και η αεροδυναμική κάνουν το Concept 101 να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας μεγάλης τουριστικής Harley-Davidson αλλά και έναν πιο sport αέρα προερχόμενο από την BMW.
Μεγάλος ανεμοθώρακας, πλαϊνές βαλίτσες, γυαλισμένο αλουμίνιο, και διαφορετικές εξατμίσεις, δημιουργούν μία μοτοσυκλέτα 1649 κυβικών εκατοστών με ροπή για κάθε διαδρομή και μοναδικό ήχο. Η σύγχρονη τεχνολογία είναι παρούσα με LED φώτα στο πίσω και μπροστινό μέρος, ενώ αναμένεται να υπάρχουν και ηλεκτρονικά βοηθήματα - εκτός από τα θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηχοσύστημα αλλά και σύστημα πλοήγησης.
Αμερικάνικη νοοτροπία με γερμανική χροιά; Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει εντυπωσιακό!

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 12:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S 1000R - ''Orlando Bloom'' BMW R 1200GS Triple Black 2016! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon