.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 11:15

BMW NineT Custom special!

Παρουσιάστηκαν στις BMW Motorrad Days Japan

Motorrad Days από την BMW διοργανώνονται και στην Ιαπωνία, όπου, οι οπαδοί της φίρμας έχουν την ευκαιρία να δουν τις νέες μοτοσυκλέτες αλλά και να λάβουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. 

Τέσσερις διαφορετικές NineT


Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, τα φώτα έκλεψαν οι τέσσερις NineT που είχαν δεχθεί τις πινελιές των εταιριών custom που αντιπροσώπευαν. Ο Go Takamine από την Brat Style, ο Kaichiroh Kurosu από την Cherry’s Company, ο Shiro Nakajima από την 46 Works και ο Hideya Togashi από την HIDE Motorcycle, παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις αναφορικά με το customizing των BMW R nineT, τις οποίες μετέτρεψαν στα γούστα τους, μέσα σε λιγότερο από 200 μέρες.

Η δημιουργία το Go Takamine ονομάζεται Cyclone και παρουσιάστηκε από την παγκόσμιο πρωταθλητή stunt riding, Chris Pfeiffer. Είναι μία μοτοσυκλέτα με στυλ tracker με εκπληκτική δουλειά στον χρωματισμό χωρίς πολλά χρώμια επάνω της. ‘’Αυτή η μοτοσυκλέτα για μένα, συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον και είναι μοντέρνα όσο χρειάζεται για να σε νοσταλγεί, δήλωσε ο Takamine.
Η μοτοσυκλέτα του Kaichiroh Kurosu ονομάζεται ‘Highway Fighter‘και είναι μία μίξη από ιστορικές BMW και σύγχρονες μοτοσυκλέτες της εταιρίας. Ο σχεδιαστής βασίστηκε στο πρωτότυπο της BMW R7 του 1934 και ταίριαξε τις γραμμές με την σύγχρονη εποχή.
‘Για μένα, η άσκηση ήταν να κοιτάξω στο μέλλον, και πως πρέπει να δείχνουν οι μοτοσυκλέτες BMW μετά από δέκα χρόνια και θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον αν κάποια στιγμή αυτός ο επίπεδος κινητήρας άλλαζε με κάποιον ηλεκτρικό.’’

Η γνώμη της Head designer

Για αντίθεση, η μοτοσυκλέτα του Shiro Nakajima, ‘Clubman Racer‘, ήταν το αποτέλεσμα ενός αναβάτη που ήθελε την μοτοσυκλέτα να την οδηγεί καθημερινά στο δρόμο, ή σε πίστα. “‘Αυτό που ήθελα ήταν περισσότερο sport από café racer, μία μοτοσυκλέτα που να την οδηγείς σε καθημερινές συνθήκες αλλά και σε διαδρομές στα βουνά ή σε πίστα. Γι’ αυτό τα πάντα έγιναν ελαφριά επάνω της”.
Η μοτοσυκλέτα του Hideya Togashi, ‘Boxer‘, είναι μία αναφορά στην κλασική σχεδίαση, με το fairing να θυμίζει αγωνιστικές ρέπλικες του ’70, και να ξυπνά τις αναμνήσεις των φανατικών. “ Βασική αλλαγή ήταν το λεπτό αλουμινένιο ρεζερβουάρ, για να μπορεί ο αναβάτης να κουμπώνει πάνω στην μοτοσυκλέτα, ενώ το fairing έρχεται από την δεκαετία του ’70 και τα αγωνιστικά μοντέλα”.

H Ola Stenegard, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της BMW Motorrad, επισκεύθηκε το event και εντυπωσιάστηκε από τις κατασκευές.
“Είχα μεγάλες προσδοκίες μιας και αυτοί οι τέσσερις είναι από τους καλύτερους βελτιωτές στον κόσμο, και τελικά, έμεινα με ανοιχτό το στόμα
Οι ιδέες και οι εφαρμογές είναι απλά απίθανες και όμορφες, ενώ οι λεπτομέρειες είναι εκπληκτικές. Η κουλτούρα των Ιαπώνων στις βελτιώσεις custom είναι γνωστές. Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι, το φτιάχνουν οι ίδιοι, δεν πάνε στην αγορά να αγοράσουν ένα fairing ή μία τάπα. Αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν το υλικό για το επόμενο επίπεδο για μας. “

Γενικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες NineT Boxer

Φωτογραφίες NineT Clubman Racer

Φωτογραφίες NineT Cyclone

Φωτογραφίες NineT Highway Fighter

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S 1000RR 2015 – Με 200 ίππους! BMW R 1200RS 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon