.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 12:02

Ηλεκτρικό BMW C Evolution 2014!

 

Δυναμική οδήγηση με μηδενικούς ρύπους

 


Η BMW παρουσιάζει το νέο scooter C evolution το οποίο σημαίνει την αρχή μίας νέας γενιάς δίτροχων για την εταιρία. Το C Evolution βασίζεται στα C 600 Sport και C 650 GT τα οποία έχουν δεχθεί ήδη τις καλύτερες κριτικές αλλά το Evolution είναι ηλεκτρικό. Η BMW θέλει να συνδυάσει έτσι τις αρετές των κανονικών scooter σε απόλαυση και διασκέδαση κατά την οδήγηση, με έναν κινητήρα που δεν παράγει ρύπους. 

Από 15, στους 47 ίππους

Ο κινητήρας είναι ηλεκτρικός, υγρόψυκτος με συνεχή απόδοση 15 ίππων και κορύφωση της απόδοσης στους 47 ίππους για μικρό χρονικό διάστημα. Με την απόδοση αυτή, το C Evolution μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 120 χ.α.ω. και προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση από τα αντίστοιχα scooter με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κυβισμού άνω των 600cc.
Η μπαταρία του είναι αερόψυκτη, λιθίου, με 8 kWh χωρητικότητα και προσφέρει αυτονομία για 100 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί φόρτιση. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, τοποθετώντας τον φορτιστή των 12A σε μία κανονική πρίζα 220V, θα χρειαστεί τέσσερις ώρες για να φορτίσει πλήρως (με φορτιστή 16A, φορτίζει σε τρείς ώρες).

Το νέο scooter της BMW διαθέτει τέσσερα διαφορετικά Modes οδήγησης τα οποία ρυθμίζουν προσφέροντας αντίστοιχη απόλαυση. Υπάρχει δυνατότητα μείωσης της απόδοσης κατά 50% με αντίστοιχη φόρτιση της μπαταρίας, καθώς το scooter φρενάρει, υπάρχει Eco Pro mode για οικονομία, Sail mode για ευχρηστία και με απενεργοποιημένο το σύστημα φόρτισης, αλλά και Dynamic mode, με πλήρη απόδοση χωρίς περικοπές.
Το C Evolution είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου της ροπής, - Torque Control Assist (TCA) για βελτίωση της πρόσφυσης, το οποίο σε λειτουργία είναι παραπλήσιο με το Automatic Stability Control που χρησιμοποιούν οι κανονικές μοτοσυκλέτες.
Μία μεγάλη οθόνη TFT είναι διαθέσιμη για να πληροφορεί τον αναβάτη με τα απαραίτητα της λειτουργίας του, απ’ όπου θα πληροφορείται και για την υπολοιπόμενη διάρκεια της μπαταρίας – κάτι σαν τον μετρητή κατανάλωσης καυσίμου που αναφέρει τα χιλιόμετρα με την συγκεκριμένη ταχύτητα. Διαθέτει επίσης και φωτισμό ημέρας, τύπου LED.

Τεχνολογία και υψηλά standards


Με την τεχνολογία να έρχεται από τα αυτοκίνητα της BMW, το C evolution είναι το πρώτο δίτροχο που καλύπτει την προδιαγραφή ISO 26262 για ασφάλεια αλλά και την ECE R100 που αφορά στην ηλεκτρική ασφάλεια υπερφόρτισης – προδιαγραφές που ακολουθούν οι κορυφαίες εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων.
Κατά τα’ άλλα, το C Evolution είναι ένα scooter στο οποίο το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος για την μεγάλη μπαταρία, ενώ διαθέτει ατσάλινα τμήματα, όπως ο λαιμός, το υποπλαίσιο και το ψαλίδι.
Διαθέτει ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και αμορτισέρ τοποθετημένο στο πλάι, λύσεις που είδαμε και στα C 600 Sport και C 650 GT ενώ στο θέμα της ασφάλειας, δύο δίσκοι μπροστά, και ένας πίσω, με σύστημα ABS, έρχονται ως standard.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 22:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200 GS Adventure 2014 BMW R 1200 R Dark White 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon