.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 06:33

BMW F 800 GS 2024 – Αφετηρία η καθημερινότητα, προορισμός η περιπέτεια

Με το νέο F 800 GS η BMW φέρνει ένα μοντέλο εισαγωγικό στην Off Road οδήγηση, με αφετηρία την καθημερινότητα και προορισμό ανάλογο της ικανότητας του αναβάτη του.

Ξεκινώντας με τον κινητήρα, συναντάμε το εξής παράδοξο: Είναι μεν ίδιος με των F 900 GS/ F 900 GS Adventure, έχει δε πιο χαμηλή ισχύ στους 87 έναντι 105 ίππους των «900». Κατά τα άλλα, ο δικύλινδρος κινητήρας που μας συστήθηκε το 2018 έχει ανέβει από τα 853 στα 895 κ.εκ

3_the-new-bmw-f-800-gs.jpg

Μπορεί το F 800 GS να υστερεί λίγο στην ισχύ ως προς τα «αδέλφια» του, μοιράζεται όμως τα ηλεκτρονικά τους, καθώς συναντάμε δύο προγράμματα οδήγησης, τα «Rain» και «Road» ως στάνταρ, με τα DTC Dynamic Traction Control, ABS Pro και το δυναμικό φως φρένων. Με τα «Pro riding modes» διαθέσιμα ως προαιρετικός εξοπλισμός εκ του εργοστασίου, έρχονται πρόσθετοι τρόποι οδήγησης, προεπιλογή τρόπου οδήγησης, έλεγχος φρένου κινητήρα καθώς και το Dynamic Brake Control DBC. Η πληροφορία, φτάνει στον αναβάτη με την νέα οθόνη των 6,5’’, μια σαφή αναβάθμιση σε σχέση με το συμβατικό πολυόργανο του προηγούμενου μοντέλου.

0_the-new-bmw-f-800-gs.jpg

Στη λίστα των αναβαθμίσεων δε, υπάρχει και η επιλογή της ηλεκτρονικής ανάρτησης Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) και με τη μοτοσυκλέτα -μεταξύ άλλων- να είναι συμβατή με τα BMW Motorrad Connected Ride Navigator ή το BMW Motorrad Connected Ride Cradle.

2_the-new-bmw-f-800-gs.jpg

Τέλος, και το F 800 GS έρχεται με χούφτες και θερμαινόμενα grips στο στανταρ εξοπλισμό, σε λευκό, μπλε - «Racing Blue» και μαύρο- Blackstorm χρωματισμό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon