.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 06:07

BMW F 900 GS Adventure 2024 – Έτοιμο για μακρινότερα ταξίδια

Το travel enduro μοντέλο της γερμανικής εταιρείας αναβαθμίζεται σημαντικά, μοιραζόμενο κοινές αρετές με το επίσης νέο F 900 GS.

Αρχικά, έχουμε τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος έχει ανέβει από τα 853 στα 895 κ.εκ. με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους (+10 από το προηγούμενο) και τα 9 κιλά ροπής. Η εν λόγω απόδοση έρχεται με μια πιο «γεμάτη» καμπύλη ροπής – κατά τα λεγόμενα των Βαυαρών πάντα. Ως προς τα ηλεκτρονικά του, συναντάμε δύο προγράμματα οδήγησης, τα «Rain» και «Road» ως στάνταρ, με τα DTC Dynamic Traction Control, ABS Pro και το δυναμικό φως φρένων. Με τα «Pro riding modes» διαθέσιμα ως προαιρετικός εξοπλισμός εκ του εργοστασίου, έρχονται πρόσθετοι τρόποι οδήγησης, προεπιλογή τρόπου οδήγησης, έλεγχος φρένου κινητήρα καθώς και το Dynamic Brake Control DBC.

1_the-new-bmw-f-900-gs.jpg

Κοινός με το F 900 GS του είναι και ο εξοπλισμός, όπου τα έχουμε ανεστραμμένα, πλήρως ρυθμιζόμενα καλάμια της Showa στη βασική έκδοση. Και πάλι, με το πακέτο Enduro Pro αναβαθμίζονται σε πλήρως ρυθμιζόμενα τηλεσκοπικά πιρούνια με επίστρωση νιτριδίου τιτανίου, πλήρως ρυθμιζόμενο κεντρικό ελατηρίο, αποστάτες τιμονιού και αλυσίδα M Endurance. Η ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) είναι επίσης διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός για το νέο F 900 GS. Από το στάνταρ εξοπλισμό, δε λείπουν τα θερμαινόμενα grips αλλά και η αλουμινένια προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα.

2_the-new-bmw-f-900-gs.jpg

Εμφανισιακά, το F 900 GS Adventure αλλάζει από τον προκάτοχο κυρίως ως προς νέο το εμπρός φωτιστικό σώμα με παρούσα τη συνήθη γερμανική ασυμμετρία. Εννοείται πως άπαντες οι φωτισμοί είναι led, με την τεχνολογία να μη λείπει από το F 900 GS, αφού η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη μέσω μιας εντυπωσιακής οθόνης 6,5’’ και με τη μοτοσυκλέτα -μεταξύ άλλων- να είναι συμβατή με τα BMW Motorrad Connected Ride Navigator ή το BMW Motorrad ConnectedRide Cradle. Ακόμα, ωραία αίσθηση στο μάτι δίνουν και τα νέα, μεγάλα πλαϊνά panels.

Τέλος, το F 900 GS Adventure θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο-Blackstorm και στη Ride Pro εκδοχή του σε ματ λευκό «αλουμινίου». Μείνετε συντονισμένοι για τις τιμές των εν λόγω εκδόσεων και στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon