.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 09:41

BMW R 1200 GS 2013!

 

 

Με 125 ίππους και σε τρεις εκδόσεις!

 

 

Το νέο R 1200 GS είναι σίγουρα αυτό που έκλεψε την παράσταση στην έκθεση Intermot μιας και τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν διάφορες φήμες για τον κυβισμό του. Τελικά, η μοτοσυκλέτα θα είναι 1200 κυβικά και θα ονομάζεται 1200, και όχι 1250 ή 1300 που εικαζόταν. Η απόδοση του νέου υγρόψυκτου κινητήρα ανέρχεται στους 125 ίππους και η ροπή στα 125 Nm μία αύξηση της τάξης του 15% συνολικά σε σχέση με τον αερόψυκτο προκάτοχο.

Νέος κινητήρας

Η νέα R 1200 GS είναι τελείως νέα, αλλά ευτυχώς για τους λάτρεις του μοντέλου, η BMW διατήρησε την ίδια συνταγή.
Ο νέος κινητήρας ξεχωρίζει φυσικά από την υγρόψυξη, αλλά και τον πολύδισκο συμπλέκτη που βρίσκεται πλέον σε μπάνιο λαδιού, στην ίδια θέση με τον μονόδισκο. Οι κεφαλές είναι τετραβάλβιδες με δύο εκκεντροφόρους, ενώ τα σώματα ψεκασμού βρίσκονται τοποθετημένα κάθετα επάνω τους, κι όχι στο πίσω μέρος όπως στο παλιό.
Τα ψυγεία του νέου κινητήρα βρίσκονται στο μπροστινό και άνω τμήμα του κάθε κυλίνδρου, έντεχνα κρυμμένα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ που έχουν επιμηκυνθεί.
Και αντί όπως περίμενε κανείς να έχει λογικά αυξηθεί κατά πολύ το βάρος, η BMW κατάφερε να διατηρήσει ανεκτά τα επίπεδα του νέου GS, προσθέτοντάς του μόλις 9 κιλά, νούμερο αμελητέο με τόσες αλλαγές, και εδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το GS ήταν ήδη το ελαφρύτερο της κατηγορίας.

Νέος περιφερειακά

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει νέα περιφερειακά τα οποία διατηρούν όμως την παλιά συνταγή: Λιτό, απέριττο με το χρώμα να περιορίζεται μόνο στο άνω τμήμα του ρεζερβουάρ και στο μπροστινό φτερό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αλλαγής του, ανάλογα τις διαθέσεις, με μικρό κόστος. Το φτερό είναι πιο αιχμηρό και με κόψιμο στο μπροστινό τμήμα έτσι ώστε να σχηματίζει νεύρο, τα φανάρια καινούρια και διαθέτουν φωτισμό ημέρας, ενώ στο κάτω τμήμα τους, δέχονται έξτρα προβολάκι. Η ζελατίνα είναι νέα, ψηλότερη και γωνιώδης, ενώ ρυθμίζει εύκολα σε κλίση. Νέος είναι και ο πίνακας οργάνων με τα αναλογικά οδόμετρο και ταχύμετρο σε σχέδιο σταγόνας και μία πλήρη οθόνη LCD να προσφέρει όλες τις λειτουργίες.
Οι διακόπες είναι νέοι οπότε ξεχνάμε αυτούς με τα τεράστια κουμπιά και τα φλας τοποθετημένα αριστερά και δεξιά. Πλέον, στον αριστερό θα βρούμε τα θερμαινόμενα γκριπ και το run/off ενώ στον δεξί, τις ρυθμίσεις για το trip computer, την ηλεκτρονική ανάρτηση ESA, το ABS, αλλά και ένα έξυπνο “ροδάκι” για γρήγορη πλοήγηση στο νέο menu.
Θα υπάρχει φυσικά traction control και ανάρτηση ESA II με πέντε διαφορετικές επιλογές ανάλογα τις ορέξεις του αναβάτη.
Οι τροχοί παραμένουν 19 – 17 σε χυτούς τροχούς αλλά και σε έκδοση με ακτίνες για off road, ενώ δεν παρουσιάστηκε έκδοση με τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, και τα ελαστικά έχουν διάσταση 120/70 για μπροστά, και 170 / 70 για πίσω, για πρώτη φορά στην παραγωγή αλλά και στην κατηγορία.Ο άξονας μετάδοσης είναι επίσης νέος και έχει περάσει στην αριστερή πλευρά, ενώ οι δαγκάνες της Brembo στηρίζονται ακτινικά στο μπροστινό σύστημα.

Σε τρεις εκδόσεις

Η νέα R 1200 GS θα διατίθεται σε λευκό, μπλε, κόκκινο και γκρι, και για πρώτη φορά, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, Touring, Dynamic και Offroad, έτσι ώστε ο αναβάτης να απολαμβάνει άμεσα την μοτοσυκλέτα του έτοιμη με τα αξεσουάρ που επιθυμεί.

Οδηγικές φωτογραφίες

Τεχνικές φωτογραφίες

Στατικές φωτογραφίες

Video παρουσίασης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 09:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1250 GS 2013 – Πρώτες πληροφορίες! BMW K 1300 S – 30 Jahre K-Modelle »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon