.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 18:13

BMW S 1000 R 2021 - Ελαφρύτερο & πιο ολοκληρωμένο

Η BMW προχώρησε σε ένα βαθύ φρεσκάρισμα στο Streetfighter S 1000 R του 2021, με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που βασίζεται στο S 1000 RR -δίχως τεχνολογία ShiftCam-, με ανανεωμένα ηλεκτρονικά, και με πακέτο αξεσουάρ Μ, που περιλαμβάνει σπέσιαλ βαφή και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού.

Αν τώρα περιμένατε ακραία νούμερα εντυπωσιασμού, τεχνολογίες αιχμής και άκρατο εξωτισμό από τους Βαυαρούς, ίσως να απογοητευτείτε από το νέο S 1000 R, καθώς η BMW Motorrad δεν “ξέφυγε” όπως έχουν… απογειωθεί για παράδειγμα η Ducati με το Streetfighter V4 ή η Aprilia με το Tuono V4. Αντίθετα, το S 1000 R του 2021 είναι μια… αρκετά προσγειωμένη μοτοσυκλέτα -όσο προσγειωμένη γίνεται να είναι δηλαδή μια τετρακύλινδρη Streetfighter 1.000 κυβικών εκατοστών, δίνοντας προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του χαρακτήρα της παρά στην υπερβολή.

“Ποιες είναι οι μεγαλύτερες βελτιώσεις του νέου S 1000 R από το παλιό”, ρώτησε ένας θεατής της δικτυακής παρουσίασης, τον θρυλικό stunt-rider Chris Pfeiffer που οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα στο επίσημο βίντεο. “Η αυξημένη ευελιξία χάρη στους ελαφρύτερους τροχούς, η μεγαλύτερη ακρίβεια, και τα νέα ηλεκτρονικά”, απάντησε εκείνος. Και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του.

Ας δούμε όμως τι λένε τα νούμερα, και το τμήμα εξέλιξης της BMW Motorrad.

Τα επίσημα νούμερα ιπποδύναμης και ροπής δίνονται στους 165 hp / 11.000 rpm και στα 11,6 Kgm / 9.250 rpm ενώ η σχέση συμπίεσης έχει ανέβει από το 12:1 στο 12,5:1.

Ο νέος κινητήρας είναι ελαφρύτερος κατά 5 κιλά από τον προηγούμενο, ενώ διαθέτει νέες σχέσεις κιβωτίου με την 4η, 5η και 6η σχέση να είναι μακρύτερες, βελτιωμένη απόδοση στις μεσαίες στροφές και πιο προοδευτικό συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Η BMW κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-200 χλμ/ώρα σε 8 μόλις δευτερόλεπτα, χρόνο 5% ταχύτερο από του προηγούμενου μοντέλου.

Ολοκαίνουργια είναι το ελαφρύτερο πλαίσιο και το ψαλίδι, που βασίζονται σε εκείνα του S 1000 RR. Το στενό design του πλαισίου στη μέση της μοτοσυκλέτας, μειώνουν το πλάτος της μοτοσυκλέτας και δημιουργούν μια πιο άνετη θέση οδήγησης.

Συνολικά το S 1000 R του 2021 είναι 6,5 κιλά ελαφρύτερο από πριν, στα 199 κιλά με γεμάτο ρεζερβουάρ, ενώ το πακέτο Μ μειώνει το βάρος ακόμα περισσότερο, κατά 4,8 κιλά.

Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο στο μήκος της μοτοσυκλέτας, ενώ η BMW προσφέρει στον έξτρα εξοπλισμό και αποστάτες για να το φέρετε ψηλότερα αν θέλετε.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουμε βελτιωμένη μονάδα αδρανειακών μετρήσεων IMU 6 αξόνων, 3 Riding Modes, Dynamic (Cornering) Traction Control και ABS Pro (Cornering) στον στάνταρ εξοπλισμό του S 1000 R, ενώ στον έξτρα υπάρχει το πακέτο Riding Modes Pro με το έξτρα Riding Mode “Dynamic Pro”, με ρύθμιση Dynamic Brake Control, engine drag torque control (MSR), Engine Brake και Power Wheelie.

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών, με πληθώρα πληροφοριών και συνδεσιμότητα στον στάνταρ εξοπλισμό. Το πακέτο Μ δίνει μια 3η οθόνη πληροφοριών στα όργανα, με χρονόμετρο, κ.α.

Νέος είναι ο LED προβολέας, καθώς αποχαιρετίσαμε το ασύμμετρο design των 2 φωτιστικών σωμάτων του παρελθόντος, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό έχουμε σύστημα adaptive turning light και DRL.

Στην ανανέωση του S 1000 R δεν θα μπορούσε να λείπει το αισθητικό φρεσκάρισμα στο κοστούμι, και τα νέα χρώματα για το 2021, όπου πέρα από τον βασικό χρωματισμό Racing red, έχουμε και τις επιλογές Style Sport και M package.

Σημειώστε πως η BMW ΔΕΝ παρουσίασε κάποια εξωτική έκδοση M 1000 R (τουλάχιστον όχι ακόμα), αλλά ένα σχετικά συντηρητικό πακέτο M, που μπορεί να προμηθευτεί ο αγοραστής, και περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα (λευκό, κόκκινο, γαλάζιο και μπλε, δηλαδή τα αγωνιστικά χρώματα της BMW), σφυρήλατους ή carbon τροχούς, μπαταρία λιθίου, τελικό εξάτμισης από τιτάνιο, M Endurance αλυσίδα τελικής μετάδοσης, χρονόμετρο, sport σέλα και διαφορετική τάπα ρεζερβουάρ.

Φυσικά όπως θα περιμένατε από τη BMW, ο κατάλογος των έξτρα αξεσουάρ είναι άκρως εντυπωσιακός, και περιλαμβάνει Keyless σύστημα, USB θύρα, θερμαινόμενα γκριπ, Cruise Control, Shifter, Launch Control, Pitlane Limiter, Hillstart Control Pro, καρίνα, carbon κοστούμι και αξεσουάρ, μαρσπιέ, μανέτες, και πολλά, πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 18:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon