.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 10:00

BMW R nineT 2021 - Euro 5 και γενικό φρεσκάρισμα

Για το 2021 η BMW Motorrad ανανέωσε τη σειρά R nineT, με τα 4 μοντέλα της να αποκτούν πλουσιότερο στάνταρ και έξτρα εξοπλισμό, να δέχονται φρεσκάρισμα στο design και πιο ροπάτο κινητήρα.

Μιλάμε για τα R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S, τα οποία δέχθηκαν τις παραπάνω ανανεώσεις με αφορμή τον Boxer κινητήρα ο οποίος έπρεπε πλέον να πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές.

Έτσι λοιπόν, ο Boxer κινητήρας της σειράς δέχθηκε τις κατάλληλες μετατροπές, χάνοντας μόλις έναν ίππο, για μια απόδοση 109 hp / 7.250 rpm –προηγουμένως 110 hp / 7.750 rpm. H ροπή παραμένει ίδια, στα 11,8 Kgm / 6.000 rpm.

Οι νέες κυλινδροκεφαλές είναι πιο όμορφες και αισθητικά, ενώ νέα και πιο όμορφα είναι και τα εξωτερικά καλύμματα του ψεκασμού.

Το εσωτερικό των κυλινδροκεφαλών έχει σχεδιαστεί για καλύτερη περιδίνηση μείγματος, για βέλτιστη και πιο καθαρή καύση, με αυξημένα ροπή μεταξύ 4.000-6.000 rpm.

Το ABS Pro βρίσκεται τώρα στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ περιλαμβάνει το σύστημα DBC (Dynamic Brake Control) –σύστημα Cornering ABS. Βελτιωμένο είναι το πίσω αμορτισέρ που ρυθμίζει τις αποσβέσεις αυτόματα ανάλογα με το βάρος επιβαινόντων και βαλιτσών (η προφόρτιση ρυθμίζεται εύκολα δίχως εργαλεία), ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό είναι πλέον τα Riding Modes «Rain» και «Road».

Το στρογγυλό όργανο διαθέτει νέο design με το logo της BMW, ενώ η νέα σειρά R nineT έρχεται με φλας που είναι «αόρατα» όταν δεν ανάβουν. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται για το 2021 και ο LED φωτισμός όσον αφορά στον προβολέα και στα φλας, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και πρίζα USB.

Στον έξτρα εξοπλισμό έχουμε τα Riding Modes Pro με τα έξτρα modes «Dyna» για τα R nineT και R nineT Pure και «Dirt» για τα R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S, αλλά και τα συστήματα DTC (Dynamic Traction Control) και MSR.

Ένα νέο πακέτο με τίτλο «Comfort Package» έχει προστεθεί στα πακέτα εξοπλισμού, ενώ παραμένει η επιλογή customizing μέσω του «Option 719», με άπειρα αξεσουάρ όπως τροχοί, βάσεις πινακίδας, κοντή ουρά, κ.α.

Τέλος, οι βελτιώσεις για τη σειρά R nineT του 2021 ολοκληρώνονται με νέες βαφές, εκδόσεις και φινιρίσματα, με την έκδοση «Edition 40 Years GS» του R nineT Urban G/S να ξεχωρίζει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon