.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 10:09

BMW R nineT 100 Years και R 18 100 Years – Οι μοτοσυκλέτες του αιώνα

Με δύο συλλεκτικές εκδόσεις μοναδικής εμφάνισης και φορτωμένες με εξοπλισμό ξεκινά τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 ετών κατασκευής μοτοσυκλετών η BMW Motorrad.

Τον Δεκέμβριο του 1922 ο αρχισχεδιαστής της BMW, Max Friz, σχεδιάζει την πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας γύρω από έναν νέο κινητήρα, τετράχρονο αερόψυκτο δικύλινδρο boxer. Η BMW R 32 παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό τον Σεπτέμβριο του 1923, ανοίγοντας έναν κύκλο διαρκούς επιτυχίας.

Συμπληρώνοντας 100 χρόνια από αυτό το ξεκίνημα το 2023, η BMW Motorrad σχεδίασε δύο ειδικές εκδόσεις βασισμένες σε Heritage μοντέλα της, τα R nineT Roadster και R 18 Cruiser, με το ξεκάθαρο συνοδευτικό 100 Years στο όνομά τους. Και τιμώντας εκείνη τη σημαδιακή χρονιά, αμφότερες οι μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν σε 1923 κομμάτια έκαστη.

P90490884 highRes

BMW R nineT 100 Years

Είναι η μοναδική οικογένεια μοντέλων της BMW που φορά ακόμη τον αερο-ελαιόψυκτο boxer των 109 hp και τιμάται με ένα από τα δύο συλλεκτικά μοντέλα 100 Years.

Οι επεμβάσεις για την επετειακή έκδοση αφορούν την προσθήκη άφθονου εξοπλισμού από τους σχετικούς καταλόγους, με χρωμιωμένα κομμάτια και εξαρτήματα από τη συλλογή Option 719 με στόχο να επαναφέρει στη μνήμη στυλιστικές επιλογές που χαρακτήριζαν τη δεκαετία του 1920, όπως για παράδειγμα την R 75/5.

Η BMW επενδύει το δοχείο καυσίμου με χρώμιο, προστατευτικά ένθετα στην περιοχή των γονάτων και μια πλακέτα για τα 100 χρόνια, ενώ χρώμια συναντάμε και στο κάλυμμα της ουράς.

Η ειδική αυτή R nineT φορά μια ξεχωριστή δίχρωμη σέλα και πολλά μαύρα στοιχεία όπως οι μπότες του πιρουνιού και οι εισαγωγές αέρα, ενώ από τη συλλογή Option 719 συναντάμε ακτινωτούς τροχούς, καπάκια κεφαλών, το μεγάλο μπροστινό καπάκι του κινητήρα (καθρέπτης), βάσεις σέλας, τάπα λαδιού και το πακέτο Option 719 Shadow II που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες μανέτες, μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη, καθώς και καθρέπτες που στηρίζονται στις άκρες του τιμονιού (bar end mirrors).

Επιπλέον, για να γίνει ακόμη πιο εκλεκτή αυτή η έκδοση, η BMW ρίχνει στο μενού φώτα στροφής (adaptive turning light) και το πακέτο Comfort Package με θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και Driving Modes Pro.

P90490879 highRes

BMW R 18 100 Years

Η μοτοσυκλέτα με τον θηριώδη boxer των 1800 cc και 91 hp δέχεται περιποίηση Classic Chrome στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, στο πάνω μέρος του δεσπόζει η πλακέτα που επιβεβαιώνει τον συλλεκτικό και επετειακό χαρακτήρα της, ενώ η σέλα προέρχεται από τις επιλογές Option 719 με διχρωμία ανάλογη με αυτή της R nine T 100 Years.

Το μαύρο χρώμα – που για δεκαετίες ήταν συνώνυμο των μοτοσυκλετών της BMW – φυσικά αποτελεί και εδώ βασικό στοιχείο, καθώς στη συλλεκτική έκδοση επεκτείνεται στον κινητήρα και τον άξονα μετάδοσης.

Η αντίθεση επιτυγχάνεται με άφθονα χρωμιωμένα στοιχεία στο τιμόνι, λεβιέδες ταχυτήτων και πίσω φρένου, καβαλέτα τιμονιού, αντίβαρα τιμονιού, δοχείο υγρού μπροστινού φρένου, δαγκάνες φρένων, καπάκια κινητήρα (κεφαλές και καθρέπτης) καθώς και στους αυλούς του ψεκασμού.

Επιπλέον, η BMW R 18 100 Years απολαμβάνει χρωμιωμένα τελικά εξατμίσεων της Akrapovič, καθώς και επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας με τον προβολέα Headlight Pro που διαθέτει και φως στροφής, όπισθεν, cruise control και θερμαινόμενα γκριπ.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της BMW δε γίνεται λόγος για χρόνους παραγωγής των επετειακών μοντέλων, οπότε όσες και όσοι ενδιαφέρεστε καλύτερα να επικοινωνήσετε με το δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon