.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 16:54

Τα νέα μοντέλα BMW R nineT 2021

[Δελτίο τύπου BMW Motorrad Hellas]

Η BMW Motorrad βελτιώνει τη σειρά R NineT με βιώσιμες τεχνικές μετατροπές ενώ επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού.

Με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, εξελιγμένη σχεδίαση και μεγαλύτερη ελκτική ισχύ. Τα νέα μοντέλα της σειράς BMW R nineT είναι: R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S.

Όταν η BMW Motorrad παρουσίασε την R nineT το 2013 ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή, αρχετυπική roadster. Από την πρώτη στιγμή, η μοτοσυκλέτα συνδύαζε κλασική σχεδίαση με μοντέρνα τεχνολογία και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα custom στοιχείων εξοπλισμού. Λίγο αργότερα, με βάση την R nineT προέκυψαν ελκυστικές μοτοσυκλέτες, σύμφωνες πάντα με την ιστορική κληρονομιά της BMW Motorrad.

Πρώτη ήταν η R nineT Urban G/S, μία enduro με τα γονίδια της θρυλικής R 80 G/S του 1980. Ακολούθησαν η R nineT Scrambler, ως φόρος τιμής στο συγκεκριμένο είδος, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν το αυθεντικό, λιτό και αντισυμβατικό στιλ. Τέλος, είναι και η R nineT Pure, μία απέριττη, λιτή roadster. Για το 2021 η BMW Motorrad εξέλιξε διακριτικά την οικογένεια R nineT εισάγοντας κάποιες τεχνικές αναβαθμίσεις, ενώ εμπλούτισε σημαντικά το βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό τους.

P90403688 highRes bmw r ninet models 1

Κινητήρας boxer προδιαγραφών EU-5 με νέες κυλινδροκεφαλές, μεγαλύτερη ροπή και βελτιωμένη σχεδίαση.

Ο boxer δέχτηκε μία σειρά από τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις πριν φορεθεί στα νέα μοντέλα R nineT, ώστε να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU-5. Η μέγιστη ισχύς είναι τώρα στα 109 hp στις 7,250 rpm από 110 hp στις 7,750 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 11.8 kg.m/6,000 rpm όπως και πριν. Οι νέες κυλινδροκεφαλές διαθέτουν εξωτερικές και εσωτερικές ψήκτρες με πιο αρμονική σχεδίαση ενώ επανασχεδιασμένα εξαρτήματα όπως τα σώματα του γκαζιού και τα καπάκια των κυλινδροκεφαλών, δίνουν πρόσθετη γοητεία στη μοτοσυκλέτα.

Εσωτερικά, οι κυλινδροκεφαλές έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για καλύτερο στροβιλισμό του μίγματος, κάτι που μεταφράζεται σε πιο καθαρή καύση και αυξημένη ροπή. Χάρη στην ακόμη πιο γεμάτη καμπύλη ροπής, ειδικά στο φάσμα από 4.000 έως 6.000 rpm, η ελκτική ισχύς είναι τώρα αισθητά καλύτερη από του προηγούμενου μοντέλου.

ABS Pro με DBC (Dynamic Brake Control) και νέο μονό αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση WAD στο βασικό πλέον εξοπλισμό, όπως και τα προγράμματα οδήγησης “Rain" και “Road”.

Οι νέες R nineT διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους το ABS Pro σε συνδυασμό με σύστημα DBC (Dynamic Brake Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, τόσο μέσα στη στροφή, όσο και σε δύσκολες συνθήκες. Στάνταρ είναι επίσης το νέο πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση (WAD), το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, ενώ διαθέτει ελατήριο με ρυθμιζόμενη προφόρτιση από ένα περιστροφικό μοχλό. Τα προγράμματα “Rain” και “Road” περιλαμβάνονται επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

Κλασικά στρογγυλά όργανα με νέο καντράν, LED φωτιστικά σώματα και στάνταρ θύρα φόρτισης USB.

Όλα τα μοντέλα R nineT διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους στρογγυλά όργανα με επανασχεδιασμένα γραφικά, με το λογότυπο BMW στο κάτω μέρος και λυχνίες φλας που δε φαίνονται όταν είναι σβηστές. Επίσης, οι νέες R nineT διαθέτουν προβολέα και λευκά φλας τεχνολογίας LED. Στον αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό των νέων μοντέλων R nineT συμπεριλαμβάνεται και θύρα φόρτισης USB.

Πληθώρα προαιρετικών στοιχείων εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας και μοναδικής σχεδίασης, αλλά και νέοι χρωματισμοί.

Η BMW Motorrad αναβάθμισε σημαντικά τις νέες R nineT– τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και στην εξωτερική τους εμφάνιση. Στα προγράμματα οδήγησης Pro, προαιρετικά περιλαμβάνεται πλέον το προφίλ “Dyna” στις R nineT και R nineT Pure και το “Dirt” στις R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S.

Στα έξτρα περιλαμβάνονται και τα συστήματα DTC (Dynamic Traction Control) και MSR για τη διαχείριση της ροπής στο κλείσιμο του γκαζιού. Στα προαιρετικά στοιχεία έχει προστεθεί επίσης το πακέτο Comfort, το οποίο περιλαμβάνει Προγράμματα Οδήγησης Pro, cruise control και θερμαινόμενα σκριπ. Ο περιστρεφόμενος προβολέας και το πίσω τελικό της εξάτμισης αποτελούν νέα στοιχεία στον κατάλογο των έξτρα και είναι διαθέσιμα μεμονωμένα.

Επίσης, η κλασική συλλογή “Option 719” περιλαμβάνει μοναδικά custom εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία προσαρμόζουν την R nineT στα προσωπικά γούστα του αναβάτη. Η μοναδική αυτή γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνει πλέον ποικιλία ζαντών, πακέτα με αλουμινένια εξαρτήματα φτιαγμένα στον τόρνο, καθώς και μία μετατροπή με πιο κοντή ουρά – η οποία περιλαμβάνεται στην γκάμα Αυθεντικών Αξεσουάρ BMW Motorrad – συνδυασμένη με βάση πινακίδας κυκλοφορίας στο ύψος του πίσω τροχού. Επιπλέον, υπάρχει και μετατροπή της ουράς σε στιλ Tracker.

Στις αναβαθμίσεις της ανανεωμένης οικογένειας μοντέλων R nineT έχουν προβλεφθεί και νέοι χρωματισμοί, στάνταρ και προαιρετικοί. Ιδιαίτερη σημασία έχει εδώ η “Edition 40 Years GS”, η ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια της GS, η οποία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες μονάδες. Η έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στη γνώριμη διχρωμία μαύρου/κίτρινου που θυμίζει έντονα τη θρυλική R 100 GS, και σχεδιάστηκε ειδικά για τον εορτασμό των 40 χρόνων της οικογένειας GS της BMW Motorrad.

Κύρια χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων BMW R nineT:

• Εμβληματικός κινητήρας boxer με ψύξη αέρα/λαδιού, νέες κυλινδροκεφαλές για βελτιωμένη ροπή στο μεσαίο φάσμα στροφών και εναρμόνιση με τις προδιαγραφές EU-5
• Ισχύς 80 kW (109 hp) / 7,250 rpm από 81 kW (110 hp) / 7,750 rpm
• Μέγιστη ροπή 11.8 kg.m / 6,000 rpm
• Επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές με νέα καπάκια και εξαρτήματα σώματος γκαζιού
• BS Pro με DBC (Dynamic Brake Control) για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση
• Νέο στάνταρ πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση WAD για ακόμη πιο ισορροπημένη συμπεριφορά και μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο
• Περιστροφικός μοχλός ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου στον βασικό εξοπλισμό
• Προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στον βασικό εξοπλισμό
• Κλασικά στρογγυλά όργανα με νέα γραφικά
• Λευκά φλας LED στον βασικό εξοπλισμό
• Στάνταρ LED προβολείς με φώτα ημέρας DRL και φώτα στάθμευσης
• Στάνταρ θύρα φόρτισης USB
• Εξελιγμένη εξωτερική σχεδίαση με πλουσιότερη γκάμα μοναδικών χρωμάτων
• Νέες εργοστασιακές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού και προαιρετικά αξεσουάρ.

bmw/item/24986-bmw-r-ninet-2021-euro-5-kai-geniko-freskarisma">Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες της γκάμας BMW R nineT 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon