.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 12:48

BMW Motorrad Vision DC Roadster - Το concept εξελίσσεται!

Η BMW Motorrad έδειξε τη δεύτερη έκδοση του Vision NEXT 100 που είχε παρουσιάσει το 2016, με το δεύτερης γενιάς Vision DC roadster ηλεκτρικό concept της, μια άκρως εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα που δείχνει έναν πιθανό δρόμο για την αντικατάσταση του εμβληματικού boxer κινητήρα στη νέα ηλεκτροκίνητη εποχή. Σημειώστε πως δίπλα της, παρουσιάστηκε και ένα αντίστοιχα θεαματικό concept αυτοκίνητο, το BMW VISION M NEXT.

Οι Βαυαροί ξεκινούν την αναφορά τους στο Vision DC Roadster φυσικά από τον κινητήρα. Ενώ σε μια βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα ο κινητήρας είναι το κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού, στα ηλεκτρικά μοντέλα ο ίδιος ρόλος συνήθως δίνεται στην μπαταρία, η οποία είναι και εκείνη που πιάνει τον μεγαλύτερο χώρο. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι από τη μεριά του αρκετά μικρός σε διαστάσεις.bmw motorrad vision dc roadster concept 31

Εκεί λοιπόν που θα βρισκόταν ο κινητήρας, τώρα έχουμε την κάθετα τοποθετημένη μπαταρία, ενώ για την ψύξη της υπάρχουν δυο κινούμενα «φτεράκια» (συγγνώμη αυτά δεν είναι φτεράκια, είναι φτερά κανονικά) τα οποία έχουν και βεντιλατέρ που θυμίζουν βεντιλατέρ από ηλεκτρονικό υπολογιστή -ούτε κάρτες γραφικών να ήταν! Εδώ παίζει και φόρος τιμής στον Boxer, με τη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας ως έχει.bmw motorrad vision dc roadster concept 34

Όπως και στον boxer κινητήρα της BMW R 32, την εξέλιξη της οποίας είχε αναλάβει ο Max Friz το 1923, τα εξαρτήματα της ψύξης βρίσκονται τοποθετημένα στο ρεύμα του αέρα. Ο κυλινδρικός ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται κάτω από τη μπαταρία και συνδέεται απευθείας με τον άξονα της τελικής μετάδοσης.bmw motorrad vision dc roadster concept 42

Όσον αφορά στο design του Vision DC Roadster, αυτό είναι εξαιρετικά επιθετικό σε βαθμό που να θυμίζει περισσότερο διαστημικό Streetfighter από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά Roadster.bmw motorrad vision dc roadster concept 11

Ο LED προβολέας είναι τοποθετημένος μπροστά και πολύ χαμηλά, το μονόμπρατσο ψαλίδι βγάζει μάτι, με την απουσία εξάτμισης να αφήνει ακάλυπτη τόσο την εντυπωσιακή ζάντα όσο και το κτηνώδες ελαστικό, και η σέλα είναι πιο racing και από MotoGP κατασκευή!

bmw motorrad vision dc roadster concept 9

Εκεί που κανονικά θα βρίσκαμε το ρεζερβουάρ βρίσκουμε μια εντυπωσιακή υπερκατασκευή με less is more κενό, κατασκευή που χρησιμεύει απλώς για να τοποθετεί στη σωστή θέση το σώμα του ο αναβάτης -και για να εντυπωσιάζει!

bmw motorrad vision dc roadster concept 39

Χαζέψτε και το υπέροχο design στα δοχεία υγρών του τιμονιού.

bmw motorrad vision dc roadster concept 37

Η μεγάλη μπαταρία με τα συστήματα ψύξης που προεξέχουν είναι τοποθετημένη στο κέντρο του φοβερού αλουμινένιου πλαισίου που έχει σκαλιστεί από αλουμίνιο! Προσέξτε και το τρισδιάστατο τελείωμα της μπαταρίας.

Όταν ο αναβάτης «βάζει μπροστά», τα φτερά της ψύξης μετακινούνται λίγο, υποδηλώνοντας πως η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να εκκινήσει.

bmw motorrad vision dc roadster concept 30

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πολλά εξαρτήματα από αλουμίνιο και carbon fibre, για μείωση του βάρους και για κορυφαία αισθητική. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα διατρέχεται και από διακριτικές κόκκινες λεπτομέρειες, και διαθέτει και μπόλικο βουρτσισμένο αλουμίνιο.

bmw motorrad vision dc roadster concept 20

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα Duolever πιρούνι μπροστά και ένα κεντρικά τοποθετημένο μονό αμορτισέρ πίσω -αμφότερα τα σώματα πλήρως ρυθμιζόμενα.

bmw motorrad vision dc roadster concept 10

Προσέξτε όμως και τα μοναδικά ελαστικά Avangardist της Metzeler, ειδικά σχεδιασμένα για το Vision Bike της BMW Motorrad!

bmw motorrad vision dc roadster concept 4

Στα πλάγια των ελαστικών θαυμάστε τα μικρά 5 fluorescent φωτιστικά σώματα, κάθε ένα σε μέγεθος γραμματόσημου, που στόχο έχουν τόσο τον εντυπωσιασμό όσο και το να κάνουν ορατή τη μοτοσυκλέτα στο σκοτάδι από τα πλάγια. Από που να παίρνουν ρεύμα άραγε;

bmw motorrad vision dc roadster concept 41

Πέρα από την εξέλιξη της εντυπωσιακής της concept μοτοσυκλέτας η BMW Motorrad εξέλιξε και την διαστημική σε εμφάνιση στολή του αναβάτη, που εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει τεχνική. Όμως η στολή διαθέτει κρυφές προστασίες, και ενσωματωμένα τεχνολογικά στοιχεία που… φωτίζουν τον αναβάτη και τον συνδέουν με μοτοσυκλέτα και διαδίκτυο.

bmw motorrad vision dc roadster concept 3

Τέλος, το πακέτο συμπληρώνεται και με ένα σακίδιο αναβάτη που προσαρμόζεται στο jacket με… μαγνήτες!

Τώρα το μόνο που μένει να μάθουμε είναι αν οι σκηνές κίνησης που βλέπουμε στο βίντεο του BMW Motorrad Vision DC Roadster είναι αληθινές ή αν πρόκειται για ειδικά εφέ!

Εμάς πάντως τόσο από design όσο και από δυνατότητες, το ηλεκτρικό concept της BMW μας έχει κερδίσει. Εις αναμονή περαιτέρω εξέλιξης, και γιατί όχι και στο πέρασμα της στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 15:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon