.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 12:19

H BMW σχεδιάζει την επιστροφή του scooter C1 ως ηλεκτρικό

Πρόσφατα σχέδια πατεντών αποκαλύπτουν πως η BMW Motorrad εξετάζει το ενδεχόμενο να παντρέψει την τεχνολογία παθητικής ασφάλειας του C1 με το ηλεκτρικό C Evolution.

Το 2002 η κίνηση της BMW Motorrad να παρουσιάσει ένα σκεπαστό σκούτερ, το C1, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον παγκοσμίως, κυρίως γιατί ήταν ομολογκαρισμένο για χρήση χωρίς κράνος. Αν και δεν έμεινε στην παραγωγή για πολύ καιρό, το C1 πούλησε αρκετά, αρχικά με κινητήρα 125 cc και μετέπειτα με 200.

Τώρα φαίνεται πως η λογική του σκεπαστού σκούτερ που δε χρειάζεται καν κράνος για να προστατεύσει τον αναβάτη του επιστρέφει.

Όπως αποκαλύπτεται από μια σειρά σχεδίων από πατέντα που φέρεται να έχει καταθέσει η BMW – κατά τον Αγγλικό Τύπο – η επιστροφή του σκεπαστού σκούτερ μπορεί να επίκειται για το άμεσο μέλλον και αυτή τη φορά δε θα είναι με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

BMW C Evolution roof 1 Αντιγραφή

Αυτό που αποκαλύπτεται από τα σχέδια είναι πως οι Γερμανοί σκέφτονται να κάνουν το προφανές, δηλαδή να συνδυάσουν την τεχνολογία παθητικής ασφάλειας του C1 με το υπάρχον ηλεκτρικό τους σκούτερ, C Evolution. Αν έχουμε μιαν απορία σχετικά με αυτό, θα ήταν γιατί δεν το έχουν ήδη κάνει.

Οι προθέσεις της BMW για επιστροφή του C1 δεν είναι καινούργια είδηση, αφού ήδη από το 2009 είχαν δείξει ένα πρωτότυπο C1-E, ωστόσο πριν 10 χρόνια τα ηλεκτρικά δίκυκλα ήταν μάλλον πολύ άγουρα για να βρουν τον δρόμο τους στην αγορά. Ας σκεφτούμε πως ακόμη και σήμερα παραμένουν πιο ακριβά, βαριά και δύσχρηστα από τα ανάλογα βενζινοκίνητα δίκυκλα.

Στο μεταξύ όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ερχόμενη δεκαετία θα είναι το σημείο καμπής για τα ηλεκτρικά οχήματα ανεξαρτήτως αριθμού τροχών και αυτό δεν άπτεται κάποιων επαναστατικών τεχνολογικών εξελίξεων (απεναντίας), αλλά πολύ απλά έχει τεθεί σε εφαρμογή με πολιτικές αποφάσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν είναι απλά λογικό η BMW να εξετάζει εκ νέου την είσοδό της στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και δη στον τομέα των σκούτερ, όπου η μικρή αυτονομία των ηλεκτρικών δεν είναι ασύμβατη με την καθημερινή αστική μετακίνηση.

Πηγή

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon