.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 13:22

BMW Concept Link - στην παραγωγή σε 3 χρόνια!

 

Η BMW ποντάρει ιδιαίτερα στο ηλεκτρικό scooter

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Stephan Schaller, στο ιταλικό site Motociclismo, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα δούμε ένα ηλεκτρικό scooter παραγωγής με βάση το Concept Link της BMW Motorrad.

bmw motorrad concept link 19

Ο Stephan Schaller δήλωσε βέβαιος πως το 2018 θα δούμε μια μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η BMW Motorrad θα ρίξει το βάρος της στην κατηγορία των e-scooter και όχι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτας –τουλάχιστον για την ώρα.

Η ένσταση του Schaller όσον αφορά σε μια ηλεκτρική GS εστιάζεται κυρίως στο πρόβλημα του ανεφοδιασμού, καθώς πολύ ευκολότερα θα ανεφοδιάσει κανείς ένα e-scooter σε αστικό περιβάλλον, παρά μια ηλεκτρική Adventure μοτοσυκλέτα στην… έρημο.

bmw motorrad concept link 6

«Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε την αυτονομία των e-scooters (σσ. το C Evolution μπορεί επισήμως να διανύσει 100-160 χλμ. ανάλογα τη χρήση) στα επόμενα 2 χρόνια, κάτι που ήδη γίνεται στον χώρο του αυτοκινήτου. Επιπλέον δουλεύουμε στο βάρος του οχήματος, καθώς μπορεί το C Evolution μας να ζυγίζει 275 κιλά, όμως το Concept Link θα είναι πολύ ελαφρύτερο όταν βγει στην παραγωγή, και θα διαθέτει παράλληλα ικανή αυτονομία μαζί με δυνατές επιδόσεις. Αναμένουμε να δούμε το Concept Link στην παραγωγή στα επόμενα 3 χρόνια, ενώ το τελικό scooter θα βρίσκεται πολύ κοντά σε εμφάνιση, εξοπλισμό και αξεσουάρ στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην λίμνη του Como.»

bmw motorrad concept link 11

Τέλος ο Schaller αναφέρθηκε και στα υβριδικά δίκυκλα όμως όπως δήλωσε εκεί όλα παίζονται στην αναμενόμενα ψηλότερη τιμή. Θα την δεχτεί το καταναλωτικό κοινό ή όχι;

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 13:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon