.
Κατηγορία Bajaj
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:54

Bajaj Pulsar 160 - Επίσημη παρουσίαση και τεχνικές πληροφορίες

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Bajaj Pulsar 160, το οποίο έρχεται με νέο μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα απόδοσης 16 PS (11.7 kW) και 14.65Nm ροπής, ο οποίος διαθέτει δύο μπουζί και σύστημα ψεκασμού.

Σύμφωνα με την Bajaj, το 85% της ροπής αποδίδεται σε μεγαλύτερο εύρος στροφών για ευκολία στην οδήγηση και είναι ταχύτερο στις επιταχύνσεις με 3η, 4η και 5η σχέση - από τα 30 έως τα 70 χιλιόμετρα, νούμερο που συνήθως επιτυγχάνεται συνεχώς μέσα σε πόλεις.

Έρχεται σε σκούρο και ανοιχτό μεταλλικό χρώμα, με sport σχεδίαση που καθορίζει και η νέα μάσκα με τον μονό προβολέα LED, με τα DRL σε σχήμα λύκου, όπως και το νέο LED φωτιστικό σώμα πίσω. Η εξάτμιση βγαίνει κάτω από το ψαλίδι συμβάλλοντας στο κέντρο βάρους, βελτιώνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Διαθέτει μπροστινό σύστημα διαμέτρου 37 χιλιοστών (στην έκδοση με το ABS δύο καναλιών) και αμορτισέρ της Nitrox.

Μεγαλύτερα φρένα με δίσκο διαμέτρου 300 χιλιοστών για μπροστά και 230 για πίσω, φροντίζουν για το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με το ABS δύο καναλιών (στην διπλή μαύρη χρωματική έκδοση μόνο).

Συνδυασμένα με νέες διαστάσεις ελαστικών, 100/80-17 F, 130/70-17 R, φροντίζουν για την ασφάλεια του αναβάτη.

Μία νέα οθόνη συνδυάζει την μοντέρνα αισθητική με το κλασικό αναλογικό ταχύμετρο που διαθέτει και ένδειξη σχέσεων κιβωτίου, ενώ δίπλα στο ρεζερβουάρ υπάρχει και θύρα φόρτισης κινητού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon