.
Κατηγορία Bajaj
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:30

Νέο Bajaj Pulsar 150 - Με διαφορετικούς τροχούς και φωτιστικά σώματα

Νέα κατασκοπευτικά πλάνα αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την επερχόμενη μοτοσυκλέτα της Bajaj.

Το επερχόμενο Bajaj Pulsar 150 του 2022 εντοπίστηκε σε δοκιμές και η μοτοσυκλέτα φαίνεται πιο κοντά στην παραγωγή, με φήμες να αναφέρουν ότι θα μπει στην κυκλοφορία άμεσα.

Ενώ διατηρούσε μέχρι στιγμής τους εμβληματικούς  προβολείς με την χαρακτηριστική ονομασία «wolf eyes», τώρα φαίνεται πως αποκτά έναν νέο μονό προβολέα, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο πρώτος στη γκάμα των Pulsar. Επιπλέον, τα φλας είναι πλέον τοποθετημένα ελαφρώς ψηλότερα και, παρά τον νέο σχεδιασμό, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου και όχι LED.

Οι αλουμινένιοι τροχοί του νέου Bajaj Pulsar 150 είναι επίσης νέας σχεδίασης, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συναντήσουμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Pulsar – το Pulsar 250 μοιράζεται στοιχεία με τα RS 200 και NS. Επίσης, ο μπροστινός δίσκος είναι οπτικά ο ίδιος με αυτόν των 300mm που βλέπουμε στα RS/NS 250, ο συγκεκριμένος ενδέχεται να έχει και μικρότερη διάμετρο, πιθανότατα 280 mm.

Το δοκιμαστικό μουλάρι του νέου Bajaj Pulsar 150 έφερε μια ημιψηφιακή κονσόλα οργάνων δανεισμένη από το Bajaj Pulsar 250 twins. Έτσι, παρόλο που μπορεί να μην έχει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, η κονσόλα οργάνων είναι πιθανό να έχει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που προσφέρεται στο τρέχον μοντέλο. Αν και το μπροστινό φωτιστικό σώμα και οι τροχοί είναι μοναδικοί στο συγκεκριμένο μοντέλο, το κοστούμι και τα περιφερειακά τα έχουμε δει ξανά στο Bajaj Pulsar N250. Από το κάλυμμα του ρεζερβουάρ με τις λυχνίες, την διαιρούμενη σέλα και το νέο LED πίσω φανάρι, όλα παραμένουν ίδια στην νέα μοτοσυκλέτα.

Ο κινητήρας του νέου Bajaj Pulsar 150 πιθανότατα είναι βασισμένος στον προηγούμενο αερόψυκτο που γνωρίζουμε, οπότε δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με την απόδοση του, με βελτιώσεις ή τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon