.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 14:55

Aprilia Tuono V4 & V4 Factory 2021 - Νέο design, βελτιωμένα ηλεκτρονικά, νέο ψαλίδι

Το Aprilia Tuono V4 έρχεται ανανεωμένο για το 2021, σε 2 εκδόσεις, με νέο design και έξυπνα ενσωματωμένα αεροδυναμικά φτεράκια, νέα και βελτιωμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα, και το νέο ψαλίδι που είδαμε και στην RSV4 του 2021, με έμπνευση από τη MotoGP μοτοσυκλέτα της φίρμας.

Όπως και στο RSV4 του 2021 που εμπνέεται σχεδιαστικά από το RS 660, έτσι και το design του Tuono V4 πατά στα βήματα του Tuono 660, και δείχνει πιο φρέσκο, με πιο έξυπνο φέρινγκ που διαθέτει ενσωματωμένα τα αεροδυναμικά φτεράκια, χωρίς αυτά να προεξέχουν άσχημα και να δείχνουν αταίριαστα. Νέα είναι και η ουρά, και αυτή αντιγράφοντας εκείνη του Tuono 660.

Το Tuono V4 θα παραχθεί σε 2 εκδόσεις, την βασική και τη factory, με την απλή να διαθέτει πιο μαλακό σετάρισμα στις αναρτήσεις, να είναι πιο άνετη από το παρελθόν, ενώ η Aprilia την πλασάρει ως μια ακραία γρήγορη Street μοτοσυκλέτα για τον δρόμο, έτοιμη για μεγάλες διαδρομές.

Οι αλλαγές στο “απλό” Tuono V4 που αφορούν στη βελτίωση της άνεσης είναι το πιο ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και η νέα, ψηλότερη ζελατίνα του φέρινγκ. Νέα είναι η σέλα του συνεπιβάτη και πιο χαμηλά τοποθετημένα τα μαρσπιέ του, για να μπορεί πλέον να κάνει παρέα στον αναβάτη για μεγαλύτερες διαδρομές. Η Aprilia αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξοπλίσουν πλέον το Tuono τους και με ένα ζεύγος ασύμμετρες βαλίτσες, από τον κατάλογο των επίσημων αξεσουάρ της φίρμας!

Αντίθετα, το Tuono V4 Factory έρχεται ως το υπέρτατο Hypernaked, ένα αγωνιστικό εργαλείο τέλεια ρυθμισμένο για πίστα πρωτίστως, αλλά και για τον δρόμο δευτερευόντως. Το Tuono V4 Factory διαθέτει στάνταρ εξοπλισμό αιχμής όπως οι ηλεκτρονικές ημί-ενεργητικές αναρτήσεις Ohlins Smart EC 2.0.

Νέα είναι η εργονομία στο Tuono V4, πατώντας στην εργονομία της Aprilia RSV4, ενώ χάρη στο νέο σχήμα του ρεζερβουάρ και του ψηλότερου φέρινγκ, πλέον να μπορούν να χωρέσουν πάνω του και πιο μεγαλόσωμοι αναβάτες.

Μεγαλύτερη είναι η ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων, με περισσότερες ενδείξεις, ενώ νέοι είναι και οι διακόπτες.

Η νέα πιο ισχυρή ECU είναι η Marelli 11MP, νέα είναι και η μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU 6 αξόνων, και βελτιωμένη η λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC. Σε αυτή έχει προστεθεί και η δυνατότητα ρύθμισης του φρένου του κινητήρα σε πολλά επίπεδα, ενώ διαθέτει 6 Riding Modes, 3 για την πίστα και 3 για τον δρόμο, ρυθμιζόμεναTraction Control, Wheelie Control, ABS, κ.α.

Ελαφρύτερο είναι το νέο αλουμινένιο ψαλίδι, με ενισχυτική γέφυρα από κάτω, εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα ψαλίδια των WorldSBK και MotoGP.

Ο Euro 5 V4 κινητήρας των 65 μοιρών παραμένει στα 1.077 κ.εκ. (αντίθετα από την RSV4 που ανέβηκε στα 1.099), ενώ η Aprilia ανακοινώνει απόδοση 175 hp με ροπή 12,3 kgm.

Όσον αφορά στα χρώματα, το Tuono V4 θα διατίθεται σε Tarmac Grey και Glacier White χρωματικούς συνδυασμού, και το Tuono V4 Factory σε Aprilia Black χρωματικό συνδυασμό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon