.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:42

Aprilia RSV4 2021 - Νέα εμφάνιση, πιο πολλά κυβικά, βελτιωμένα ηλεκτρονικά!

Η νέα Aprilia RSV4 του 2021 έρχεται με εμφάνιση που πατάει πάνω στο design της μικρότερης αδελφής RS 660. Ο κινητήρας μεγάλωσε μεν σε κυβικά, δίχως όμως αλλαγή στην ιπποδύναμη, ενώ έχουμε εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα και 2 εκδόσεις.

Για το 2021 δεν έχουμε... επανάσταση στην RSV4, όμως η Superbike ναυαρχίδα των Ιταλών έχει δεχθεί πολλές σημαντικές αλλαγές.

Καταρχήν η εμφάνιση και το φέρινγκ της αντιγράφει εκείνα της νέας RS 660, με τα DRL φώτα, ενώ φυσικά ο φωτισμός είναι Full LED.

Τα αεροδυναμικά φτεράκια είναι ενσωματωμένα πλέον στο φέρινγκ, ενώ νέο είναι το design και της ουράς.

Νέο είναι το ρεζερβουάρ, νέα κι η σέλα, νέοι κι οι διακόπτες ενώ η έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων είναι μεγαλύτερη και με περισσότερες ενδείξεις.

Ο V4 κινητήρας των 65 μοιρών ανεβαίνει σε κυβισμό από τα 1.077 στα 1.099 κ.εκ., ενώ νέα είναι η εξάτμιση. Παρά τις Euro 5 προδιαγραφές, η μέγιστη ιπποδύναμη παραμένει στους 217 hp, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο. Η Aprilia ανακοινώνει πως η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει μεγαλύτερη ροπή, όμως για την ώρα δεν ανακοίνωσε τιμή.

Στα ηλεκτρονικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει νέα CPU της Marelli και νέα μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU 6 αξόνων, που προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ από το παρελθόν.

Βελτιωμένη παντού είναι η σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC, που πλέον διαθέτει και έλεγχο του φρένου του κινητήρα σε πολλά επίπεδα, ενώ τα Riding Modes είναι τώρα 6, 3 για πίστα και 3 για τον δρόμο.

Νέο είναι το ψαλίδι, με έμπνευση από εκείνο της RS-GP, ελαφρύτερο και με ενισχυτική γέφυρα από κάτω.

Η RSV4 του 2021 θα διατίθεται στην βασική έκδοση σε μαύρο Losail χρωματικό συνδυασμό, και στην Factory σε Lava Red χρωματικό συνδυασμό.

Η Factory διαφέρει από τη βασική έκδοση χάρη στις σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες, στις ενεργητικές αναρτήσεις Ohlins Smart EC 2.0 και στις Stylema δαγκάνες της Brembo.

Λίγη υπομονή ακόμα για την επίσημη παρουσίαση, τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και όλες τις φωτογραφίες τόσο από το RSV4, όσο και από το Tuono V4 1100 του 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 14:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon