.
Κατηγορία Bimota
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 10:21

Bimota DBX 2013

 

 

Μία enduro Bimota

 

 



Στα χνάρια της BMW HP2 αλλά και της KTM Super Enduro 990 φαίνεται πως βαδίζει η Bimota με την DBX. H DBX είναι πιθανότατα η ακριβότερη διπλής χρήσης μοτοσυκλέτα, μιας και ούτως ή άλλως οι μοτοσυκλέτες της ιταλικής εταιρίας δεν είναι διόλου φτηνές.

Στα χνάρια των superbike

Το πλαίσιο παραμένει χωροδυκτίωμα, όπως και το διαιρούμενο ψαλίδι με το τελείωμα αλουμινίου. Το αμορτισέρ είναι της Ohlins όπως και το μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα, ενώ τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με τετραέμβολες monoblock δαγκάνες μπροστά σε δίσκους 300mm και δύο εμβόλων πίσω με διάμετρο 200mm, σε δίσκους μαργαρίτα.
Υπάρχει carbon σε πολλά σημεία της μοτοσυκλέτα και τμήματα κατασκευασμένα σε CNC από αεροπορικού τύπου αλουμίνιο. Η νέα DBX έχει ακτινωτούς τροχούς 17 ή 18 ιντσών για πίσω, ανάλογα με τα γούστα, και 19 ιντσών για μπροστά, με τα στεφάνια να προέρχονται από την Excel Takasago και τα ελαστικά από την Pirelli.
Με τον κινητήρα της Ducati Hypermotard 1100 και απόδοση 95 ίππων στα 175 κιλά που ζυγίζει, μπορεί να μην είναι η πιο δυνατή και γρήγορη της κατηγορίας, σίγουρα όμως είναι η πιο όμορφη, και πιο ακριβή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 10:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bimota DB8 Italia - 2013 Bimota Tesi 3D RaceCafe »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon