.
Κατηγορία V Moto
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 07:51

VMoto On-R και Off-R – Ηλεκτροπαιχνιδίσματα εντός και εκτός πόλης

Οι μελλοντικές ίσως απαγορεύσεις λόγω του θορύβου των κλασικών χωμάτινων μοτοσυκλετών, «γεννούν» όλο και περισσότερες αντίστοιχες… ηλεκτρικές, με τη VMoto να ακολουθεί την τάση.

Με την έδρα της στην Κίνα και την Αυστραλία, η VMoto, μέσω της επωνυμίας της Super Soco, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρικά δίτροχα που αποσκοπούν στη μετακίνηση σε αστικό περιβάλλον. Με το λανσάρισμα των δύο νεότερων μοντέλων της, η μάρκα επεκτείνει την εμβέλειά της πέρα από τα όρια της ασφάλτου, μάλιστα με τρόπο που φαίνεται και άκρως ενδιαφέρον.

vmotoonoff2.jpg

Τα εν λόγω δύο νέα μοντέλα της VMoto λοιπόν, ονομάζονται On-R και Off-R, κάτι που, όπως μαντέψατε, σημαίνει ότι το ένα είναι κατάλληλο για χρήση στο δρόμο και το άλλο για χρήση εκτός δρόμου. Είναι «χτισμένα» και τα δύο στην ίδια πλατφόρμα, οπότε και το On-δε θα δεσμεύεται «αυστηρά» με τις προσταγές της ασφάλτου. Και αυτό γιατί και τα δύο μοντέλα υποστηρίζονται από μια ηλεκτρική πλατφόρμα χωμάτινης μοτοσυκλέτας, με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής και ακτινωτούς τροχούς.

vmotoonoff3.jpg

Η VMoto προσφέρει τόσο το On-R όσο και το Off-R σε δύο εκδόσεις – L1 και L3. Στην προδιαγραφή L1, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ/ώρα. Εν τω μεταξύ, η προδιαγραφή L3 αυξάνει αυτό το όριο στα 96 χλμ/ώρα για το On-R και στα 110 χλμ/ώρα για το μοντέλο Off-R. Τα δύο μοντέλα διαφοροποιούνται επίσης από τις γωνίες κεφαλής τους, με το On-R να διαθέτει γωνία κεφαλής 30 μοιρών και το Off-R να έχει πολύ πιο χαλαρή, πιο έτοιμη για εκτός δρόμου διαδρομές στις 18 μοίρες. Φυσικά, το Off-R έχει και τρακτερωτά ελαστικά.

vmotoonoff4.jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, και οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα κεντρικά τοποθετημένο, με ονομαστική ισχύ 5,3 ίππων (4kW) και μέγιστη ισχύ 11 ίππων (8kW). Η μπαταρία αποτελείται είτε από μονάδα 2,3 ή 3,45 kWh, με χρόνους φόρτισης 2,5 και 3,5 ώρες αντίστοιχα. Οι αριθμοί αυτονομίας είναι στα 68 και 104 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, η VMoto κυκλοφόρησε τα μοντέλα On-R και Off-R στην ιταλική αγορά έναντι 6.990 ευρώ, με την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων να διαφέρουν ανά περιοχή, επομένως είναι καλή ιδέα να έρθετε σε επαφή με τον τοπικό αντιπρόσωπο της VMoto για το αν και πότε θα έρθουν στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon