.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 07:50

QJ Motor SRV 550 Roadster – Η επέλαση των νεορετρό συνεχίζεται

Μια ακόμα πρόταση της QJ Motor στα μεσαία κυβικά βρίσκει το δρόμο της για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η υπερδραστήρια QJ Motor – η οποία έχει κάτω από την σκέπη της τη Benelli- έχει φτάσει σε σχεδιαστικό και παραγωγικό οργασμό παρουσιάζοντας πολλά νέα μοντέλα και με αρκετά από αυτά να αναμένεται να βγουν στην αγορά το 2023.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το νεο-ρετρό roadster της μάρκας που ονομάζεται SRV 550. Διαφοροποιώντας τον εαυτό του από το cruiser αδερφάκι του, το SRV 550 ST, το roadster αποκτά μια συνολικά πιο σπορ αισθητική cafe-racer, με πιο κοφτές γραμμές, διπλά δίσκοφρένα και ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα.

srv123b.jpg

Ακόμα, το SRV 550 ξεχωρίζει ως προς το στυλ για το δίχρωμο φινίρισμα στο ρεζερβουάρ καυσίμου, με τις πρόσθετες ρετρό σχεδιαστικές πινελιές να περιλαμβάνουν έναν στρογγυλό προβολέα LED, σέλα με ραφές στο επάνω μέρος και ένα μικρό, στοιχειώδη ανεμοθώρακα μπροστά από τα όργανα.

srv123d.jpg

Η QJ Motor βασίζεται στον υπάρχοντα κινητήρα της, τον γνωστό παράλληλο, δικύλινδρο στα 554 κ.εκ. που αποδίδει 47,6 ίππους και 4,8 κιλά ροπής, τοποθετημένο στο σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο. Ο ίδιος κινητήρας κινεί τα SRV 550 ST, SRT 550 και GS550. Η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων που καταλήγει σε αλυσίδα. Η μοτοσυκλέτα «φορά» τροχούς 17 ιντσών εμπρός και πίσω με λάστιχα ασφάλτινων προορισμών, με τα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια να είναι στα 41 χλστ, και οι ρυθμίσεις να περιορίζονται στην προφόρτιση της πίσω ανάρτησης.

srv123c.jpg

Τέλος, το SRV 550 είναι μάλλον βαρύ για την κατηγορία κυβισμού του, με το στεγνό του βάρος να αναφέρεται στα 193 κιλά. Βέβαια, μια μοτοσυκλέτα αυτού του είδους δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένη με γνώμονα τις επιδόσεις, αλλά περισσότερο με στόχο τη μετακίνηση και τη βόλτα με το δέον στυλ. Η QJ Motor προσφέρει το SRV 550 σε τρεις δίχρωμες αποχρώσεις που αποτελούνται από μαύρο, γκρι και μπλε με την τιμή στο εξωτερικό να είναι κάτω από τις 7.000 ευρώ. Περισσότερα για την χώρα μας προσεχώς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 09:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon