.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 11:10

FB Mondial Spartan - Ντεμπούτο για το 2023

Ένα όμορφο ρετρό μοντέλο για κατόχους –ή μη- διπλώματος μοτοσυκλέτας.

Η FB Mondial παρουσίασε την νέα Spartan 125, μια νεορετρό μοτοσυκλέτα στο πνεύμα της μόδας της εποχής, που απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους. Για την ίδια την FB Mondial, τα λόγια περισσεύουν, αφού το ιταλικό σήμα έχει μια ιστορία σχεδόν 100 χρόνων, από το 1929. Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει από τότε, όμως η FB Mondial παράγει, αυτή την στιγμή, νεορετρό μοντέλα όπως την Spartan 125 που βλέπουμε εδώ.

Η νέα FB Mondial Spartan σε κερδίζει στο μάτι, με το απλό και απέριττο στυλ της, τον στρογγυλό εμπρός προβολέα, το χαρακτηριστικό αναχρονιστικό σχήμα σε ρεζερβουάρ και σέλα, το φινίρισμα της εν γένει. Στην καρδιά της, έχει έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ., απόδοσης 11,5 ίππων και 1 Kgm ροπής. Απλές και δοκιμασμένες λύσεις χρησιμοποιούνται σε γενικές γραμμές στο μοντέλο, με συμβατικό πιρούνι και δύο αμορτισέρ πίσω, ακτινωτούς τροχούς και 2 δίσκους φρένων με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Φυσικά, σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα, δεν ενδιαφέρει τόσο το τεχνικό επίπεδο της, όσο το να είναι προσιτή, όμορφη και εύχρηστη. Δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο λείπει από την FB Mondial Spartan, ενώ χάρη στα 125 κυβικά της, μπορεί να οδηγηθεί απευθείας με δίπλωμα αυτοκινήτου B, τουλάχιστον για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 11:14

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon