.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 12:33

Harley-Davidson: Πρώτη “δημόσια εμφάνιση” του Adventure Pan America (Video)

Η ανακοίνωση του concept Pan America πριν από ένα χρόνο, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, για τρεις βασικούς λόγους:

Πρώτον, η πρόθεση της εταιρείας για διείσδυση στα Adventure, ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Δεύτερον, η μοτοσυκλέτα θα κινείται από έναν νέο, V2 υγρόψυκτο κινητήρα 1.250 κ.εκ., με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή και τέλος… η αισθητική του μοντέλου, ήταν κάπως εξεζητημένη και εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε άλλο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Ενώ λοιπόν μέχρι πρότινος είχαμε διαθέσιμες τις λίγες φωτογραφίες που είχε δώσει η εταιρεία στην δημοσιότητα, πριν λίγες ημέρες, κατά την ετήσια συνάντηση των dealers της HD στο Milwaukee, το Pan America εκτέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό.

Ήταν λειτουργικό; Κανείς δεν ξέρει αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το concept παρουσιάστηκε σε 1:1 κλίμακα και με τις πραγματικές του αναλογίες, μπροστά στον κόσμο.

H σχεδίαση του συνεχίζει να προκαλεί, ωστόσο τα σχόλια που ακούστηκαν από τους dealers ήταν 50-50, κάποιοι το λάτρεψαν, κάποιοι άλλοι… όχι ακριβώς. Σε κάθε περίπτωση, η Harley-Davidson έχει ξεκαθαρίσει, ότι το μοντέλο παραγωγής μπορεί να είναι αλλαγμένο ριζικά, σε ότι αφορά στο design.

Πάντως αν παρακολουθήσετε το video, προς το τέλος όπου και καταγράφεται η πίσω όψη της μοτοσυκλέτας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εικόνα δεν διαφέρει από οποιοδήποτε Adventure μοντέλο, δεν υπάρχει κάτι εκκεντρικό η εξεζητημένο, είναι η μάσκα και ο προβολέας που κάνουν όλη την διαφορά.  

Από αυτή την γωνία, διακρίνεται επίσης μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη ως αποκλειστικός πάροχος πληροφοριών για την λειτουργικά κατάσταση της μοτοσυκλέτας, η οποία λογικά θα είναι έγχρωμη TFT, όπως και σε όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Μιλώντας για ανταγωνισμό, μιας και στην Adventure κατηγορία γίνεται… σκοτωμός σε αυτό το θέμα και δεν συγχωρούνται οι υστερήσεις, αναμένεται επίσης πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων και βοηθημάτων.

Το Pan America, πρόκειται να παρουσιαστεί, σύμφωνα με την Harley-Davidson, το 2020.  


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon