.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:17

Yamaha XT250 & TW200 2019

 

Τα αρνητικά των Euro προδιαγραφών 

Σας έλειψαν καθόλου; Εμάς πολύ! Ο λόγος για τα μονοκύλινδρα αερόψυκτα, τα οποία αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των Euro 4 προδιαγραφών.

Φυσικά και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια μοντέλα στην αγορά, ωστόσο αυτή η πληθώρα επιλογών σε απλές κατασκευές από τους μεγάλους κατασκευαστές, μας έχει αφήσει χρόνους...

Στις ΗΠΑ, όπου δεν έχουν τις ίδιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες με την ΕΕ, τέτοιες μοτοσυκλέτες συνεχίζουν να διατίθενται στην αγορά, όπως για παράδειγμα, τα νέα XT250 και TW200 της Yamaha.

Αμφότερα γνωστά στην Ελλάδα, πρόκειται για ένα “ψευδοεντούρο” (πόσο μας αρέσει αυτός ο αρχαϊκός ορισμός κατηγορίας!) και για ένα... ας το πούμε δίτροχο buggy.

Κανένα από τα δύο δεν έχει “hi-tech μπιχλιμπίδια”, πρόκειται για απλές κατασκευές, φιλικές, οικονομικές σε αγορά και σε χρήση, με ένα ευρύτατο πεδίο χρήσης, όσο βέβαια οι απαιτήσεις είναι χαλαρές.

Το XT250 κινείται από ένα ψεκαστό μονοκύλινδρο αερόψυκτο μοτέρ, 249 κ.εκ. με τέσσερις βαλβίδες και μονό επί κεαφαλής εκκεντροφόρο.

Θυμίζει σε πολλά (δομικά τουλάχιστον) το πολύ επιτυχημένο στην Ελλάδα Serrow 225, έχει δισκόφρενα μπροστά και πίσω και τροχούς στις standard για την κατηγορία διαστάσεις, 21” και 18”.

To TW200 είναι το απόλυτο “διακοπο-όχημα”, ιδανικό για να φθάνει σε όλες τις παραλίες, χωρίς άμμος και χαλίκια να το τρομάζουν.

Ο κινητήρας του έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν του XT αλλά μικρότερη, στα 196 κ.εκ., χωρητικότητα. Φυσικά το χαρακτηριστικότερο σημείο του, είναι τα ελαστικά - “λουκουμάδες” που φέρει, σε διαστάσεις 130/80-18” και 180/80-14”.

Τιμές, “μεταφρασμένες” σε ευρώ, 4.400 για το XT250 και 3.890 για το TW200. Δυστυχώς, κανένα από τα δύο δεν πρόκειται να εισαχθεί στην Ευρώπη...

Κλείνουμε με τα set των φωτογραφιών (και έναν αναστεναγμό...)

Φωτογραφίες XT250

Φωτογραφίες TW200

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βeta Alp 200 Euro 4 eMotion Surge – Ινδικό ηλεκτροκίνητο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon