.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:47

eMotion Surge – Ινδικό ηλεκτροκίνητο

 

Πρόβλεψη για πολύ χαμηλή τιμή

Η Ινδία να έχει τον μεγαλύτερο εν ενεργεία στόλο μηχανοκίνητων δίτροχων στον κόσμο και αυτό πέρα από τα οφέλη που έχει (φανταστείτε να ήταν αυτοκίνητα όλα αυτά...) έχει και κάποια αρνητικά. Το κυριότερο, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ινδίας έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα όρια υπερύψηλου κινδύνου και προσομοιώνει τις συνθήκες θαλάμου αερίων...

 Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, το ότι πολλές ινδικές εταιρείες, επενδύουν στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Μια από τις τελευταίες προτάσεις, είναι αυτή της eMotion, με το μοντέλο Surge.

surge2

 Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, με τελική ταχύτητα 120 km/h και αυτονομία 100 χιλιομέτρων, με μια μπαταρία, ενώ η απόσταση αυτή μπορεί να διπλασιαστεί, με την προσθήκη μιας δεύτερης, εξτρά μπαταρίας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο Surge πάντως, είναι η ύπαρξη κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Η ήδη μεγάλη ροπή του μοτέρ, μέσω του υποπολλαπλασιασμού από το κιβώτιο αυξάνεται κατά πολύ, βοηθώντας αρκετά στις επιταχύνσεις από στάση, η σε ανηφόρες με μεγάλη κλίση και φορτίο. Η τιμή του Surge δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, δεδομένης της αγοράς στην οποία απευθύνεται.

Αν μάλιστα εξαχθεί και στις δυτικές αγορές, ίσως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βιώσει κάποιος την ηλεκτροκίνητη εμπειρία σε μοτοσυκλέτα, χωρία να βάλει το χέρι πολύ βαθιά μέσα στην τσέπη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha XT250 & TW200 2019 Video - NIU M+ e-scooter »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon