.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 10:08

Yamaha TW 200 παντός καιρού και εδάφους

Yamaha TW 200, η μοτοσυκλέτα με τα χοντρά λάστιχα που εδώ και δεκαετίες εντυπωσιάζει. Πάντα κυκλοφορούσαν λίγες από αυτές τις χαμηλές μακριές TW και πάντα προκαλούσαν απορία και θαυμασμό. Μόνο ο αναβάτης και οι μυημένοι ήξεραν περί τίνος πρόκειται και κυρίως σε τι χρησιμεύει. Όσοι την είδαν να τρέχει με άνεση στην άμμο κάποιας παραλίας φορτωμένη με αναβάτες με μαγιό και τσάντα γεμάτη πετσέτες και αντηλιακά καταλάβαιναν τον προορισμό της. 

Το κύμα της retro μόδας δεν έφερε μόνο café racer και scrabler απομιμήσεις ή αναβιώσεις, αλλά έδωσε νέα πνοή σε ότι έρχεται από το παρελθόν, μαζί και στην TW που έρχεται με την χαρακτηριστική βουή των μεγάλων  ελαστικών της στην άσφαλτο. 
Η Yamaha TW 200 multipurpose dual sport, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, είναι εφοδιασμένη με EFI και ηλεκτρονικά από το XT 250, αλλά κατά τα άλλα παραμένει λιτή και απέριττη.
2022-Yamaha-TW200a_Αντιγραφή.jpg
Αναλογικό κοντέρ με ημερήσιο χιλιομετρητή, ένδειξη για φλας, νεκρά και μεγάλα φώτα με τρία αντίστοιχα λαμπάκια. That’s all folks. Ούτε TFT, ούτε τίποτα και πολλοί είναι αυτοί που θα χαμογελάσουν σκεπτόμενοι «μα δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να κάνεις τη δουλειά σου ή για να περάσεις καλά». Μοιάζει με μηχανή του χρόνου που σε γυρίζει πίσω στο 1987. 
Μονοκύλινδρη, αερόψυκτη, 196cc, πέντε ταχύτητες και καρμπυρατέρ Mikuni, όπως  παλιά. Οι  πρωταγωνιστές είναι τα ελαστικά με διαστάσεις 130/80 εμπρός και 180/80 πίσω. Το τηλεσκοπικό πιρούνι είναι 33mm και πίσω διαθέτει μονό αμορτισέρ. 
 
Προστατευτικά με ρετρό αισθητική  για λάσπες και σκόνη υπάρχουν στο πιρούνι, καθώς και αλουμινένια ποδιά για την προστασία του κινητήρα από τα χτυπήματα. Εμπρός έχει μονό δισκόφρενο 220mm και πίσω παραμένει το ταμπούρο διαμέτρου 110mm. 
 
Χωρίς led φώτα αλλά με αποδεδειγμένη αξιοπιστία, φθηνό κόστος κυκλοφορίας και συντήρησης το TW 200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το καθημερινό υποζύγιο ακούραστα και στο τέλος μπορεί να κληρονομηθεί σε πλήρη λειτουργία και στην επόμενη γενιά!
 
Το Yamaha TW200 εξακολουθεί να πωλείται στις ΗΠΑ και η εικονιζόμενη είναι η έκδοση του 2023, η οποία κοστίζει εκεί 4,899 δολάρια, δηλαδή περίπου €4,910 (ισοτιμία 14/9/22). Οι πιθανότητες να το δούμε να βολτάρει με καρμπυρατέρ Mikuni 28 mm στη γη των Euro 5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ο εγκυκλοπαιδικός ορισμός της ματαιότητας.
 
Μπορούμε ωστόσο πάντα να το χαζεύουμε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Yamaha: TW200 2023
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 21:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο τρίκυκλο πατίνι Tritown της Yamaha Yamaha Aerox 155 MotoGP Edition »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon