.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 15:35

Νέο τρίκυκλο πατίνι Tritown της Yamaha

Η Yamaha κυνηγάει την ιδέα για ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι, εδώ και πέντε χρόνια μετά την εμφάνιση του Tritown σαν concept το 2017. Το 2019 αποκάλυψε μία έκδοση που υποτίθεται ότι ήταν πιο κοντά στην παραγωγή. Αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει δει την έξοδο του εργοστασίου. Όμως τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά όσον αφορά την έκδοση ενός πατινιού για νόμιμη χρήση στον δρόμο με την προσθήκη εξοπλισμού  όπως φώτα, βάση πινακίδας κυκλοφορίας, φλας και επιδόσεις τέτοιες που να το χαρακτηρίζουν ως μοτοσυκλέτα ή μοτοποδήλατο παρά ως ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατο.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά η Yamaha ανακοίνωσε τη βούλησή της να επεκταθεί σε νέες περιοχές κινητικότητας.
Η μία βρίσκεται ανάμεσα στην κατηγορία αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, όπως το MW Vision του 2019 που είναι ένα τρίκυκλο με θέση αυτοκινήτου και οροφή.
Η άλλη κατηγορία είναι ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες και στα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα και αφορά στο TriTown. 
EVGKULOZ2ZBWXLD2V2TZWC4EZA_Αντιγραφή.jpg
Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, λιγότερο ψιλόλιγνο από το αρχικό σχέδιο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί περιορισμένα κυρίως σε κλειστά πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.
Το μοτέρ βρίσκεται προσαρμοσμένο στον πίσω τροχό και η μπαταρία είναι βιδωμένη στο πλαίσιο κάτω από τα πόδια του χρήστη. Ο σκελετός και το εμπρός κομμάτι ανασχεδιάστηκαν ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν τις πιο βελτιωμένες επιδόσεις. 
 
Για πρώτη  φορά υπάρχουν προστατευτικά φτερά εμπρός και πίσω καθώς και εμπρός φώτα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί κάποιου είδους πίσω ανάρτηση που επιτρέπει τον πίσω τροχό και  το αντίστοιχο φτερό να κινούνται ως  προς τον κάθετο άξονα. Η πρόβλεψη για πινακίδα αφήνει υπόνοιες ότι η τελική του θα είναι τέτοια που θα εμπίπτει στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων και θα χρειάζεται άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας.
 
DODGXP2SHBCUBLVCW7SWICXK3Q_Αντιγραφή.jpg
Μία πιο κοντινή ματιά δείχνει ότι έχει προστεθεί και εμπρός ανάρτηση. Ο σχεδιασμός του εμπρός συστήματος  έχει κοινά σημεία με το προηγούμενο μοντέλο TriCity και Niken αλλά με μία ασυνήθιστη θέση - πλατφόρμα για τα πόδια αντί για κάθισμα. Είναι απευθείας συνδεδεμένη με το συστημα περιστροφής του  τιμονιού. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα που πατά ο χρήστης μένει επίπεδη με το δρόμο ακόμη και όταν το υπόλοιπο πατίνι γέρνει για να στρίψει. Κάπως σαν να κάνεις σκι. 
Η Yamaha περιμένει ότι η ευκολία χρήσης σε συνδυασμό με τη σταθερότητά του θα το κάνει επιθυμητό από όσους θέλουν να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα με το αυτοκίνητο τους, αλλά δεν είναι έτοιμοι για τη μετάβαση στους δύο τροχούς. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon