.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 08:34

Moto Guzzi Open House 2016

 

Ρεκόρ Συμμετοχών στο Mandello 

 

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε το ετήσιο Open House, το ραντεβού των φαν της Moto Guzzi, στο εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας στο μαγευτικό Mandello del Lario.

Έχουν περάσει 95 χρόνια από τότε που οι Carlo Guzzi και Giorgio Parodi ίδρυσαν τη μάρκα με έμβλημα τον αετό. Για τον εορτασμό της επετείου, η Moto Guzzi διοργάνωσε και φέτος την εκδήλωση Open House, το παραδοσιακό ραντεβού του Σεπτεμβρίου, που συγκέντρωσε περισσότερους από 25 χιλιάδες παθιασμένους Guzzisti από ολόκληρο τον κόσμο. Χιλιάδες αναβάτες από κάθε γεωγραφικό πλάτος, όχι μόνο από την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και από την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέφτασαν στις εγκαταστάσεις του Mandello πάνω στις Guzzi τους.

openhouse 95 0078

Ένα ρεκόρ συμμετοχών, απόδειξη της σημαντικής ανανέωσης της μάρκας Moto Guzzi, χάρη στην επιτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται από τον Ομιλο Piaggio σε ό,τι αφορά τα νέα προϊόντα, μοτοσυκλέτες αλλά και αξεσουάρ και είδη life-style, σε συνδυασμό με τις ενέργειες για την ενδυνάμωση της κοινότητας The Clan, στην οποία αυτές τις μέρες εγγράφηκαν εκατοντάδες νέα μέλη. 

openhouse 95 0136

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 700 test ride, ενώ οι φίλοι της μάρκας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις γραμμές παραγωγής κινητήρων και μοτοσυκλετών, εκεί όπου γεννιούνται οι Moto Guzzi για όλες τις αγορές του κόσμου, το ιστορικό μουσείο, που στεγάζει πάνω από 150 μοτοσυκλέτες, από την GP έως την MGS-01, αλλά και την πρώτη Normale κατασκευής 1921, και βέβαια την αεροσήραγγα, πάντα αξιοθαύμαστη ως η πρώτη και μοναδική στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα της δεκαετίας του '50.

Ωστόσο το πραγματικό αστέρι της εκδήλωσης ήταν η φανταστική MGX-21, η πιο εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε ποτέ στο Mandello, πρωταγωνίστρια και στο 76ο Sturgis Motorcycle Rally, το πιο σημαντικό ράλι μοτοσυκλετών που πραγματοποιήθηκε αρχές Αυγούστου στη Νότια Ντακότα. Η άφιξη της MGX-21, που χαρακτηρίστηκε από το Αμερικανικό κοινό ως «το γρηγορότερο bagger όλων των εποχών», σηματοδοτεί την έναρξη, σε ό,τι αφορά το προϊόν, μιας πενταετούς περιόδου που θα οδηγήσει μέχρι την εκατοστή επέτειο το 2021.

MGX 21 LaunchPad

Στις δράσεις του τριημέρου συμμετείχαν και επιλεγμένοι αντιπρόσωποι Moto Guzzi από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίοι το προηγούμενο διήμερο είχαν παρακολουθήσει το MGX-21 LaunchPad, ένα ολοκληρωμένο βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και γνωριμίας αφιερωμένο στα μοναδικά χαρακτηριστικά της MGX-21.

openhouse 95 0063

Ακόμη και η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FMI) συμμετείχε στον εορτασμό-ορόσημο των 95 ετών της Moto Guzzi, μιας μάρκας που μπορεί να υπερηφανεύεται για 15 παγκόσμιους τίτλους (8 οδηγών και 7 κατασκευαστών) σε πρωταθλήματα μοτοσυκλετών Grand Prix. Με την ευκαιρία της ταυτόχρονης διεξαγωγής του αγώνα Moto GP στο Misano Adriatico, ο πρόεδρος του οργανισμού Paolo Sesti, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Davide Zanolini, Διευθυντή Marketing και Επικοινωνίας του Ομίλου Piaggio.

Ο όμιλος Piaggio, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφοντας αύξηση στον τομέα των μοτοσυκλετών, με τις πωλήσεις Moto Guzzi να σημειώνουν αύξηση πάνω από 8%, κυρίως χάρη στις νέες V9 Bobber και Roamer.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε όμως και ένα σύντομο time-lapse βίντεο για το ΜΟΤΟ GUZZI OPEN HOUSE 2016.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 13:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon