.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 10:10

BMW S 1000RR.... αεροπλάνο!

 

Με ''δίτροχη'' κινητήρια δύναμη

 

 

Στην Τσεχία παρουσιάστηκε ένα αεροπλάνο το οποίο κινείται από τον κινητήρα του BMW S 1000RR! Πρόκειται για ένα αντίγραφο σε κλίμακα 2/3 του διάσημου μαχητικού L-39 Albatross, το οποίο μετά την απόσχιση της χώρας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έγινε ένα παιχνίδι για πλούσιους συλλέκτες.

Το UL-39-Albi όπως ονομάζεται το νέο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε σε κλίμακα από εξωτικά υλικά όπως το carbon, ζυγίζει μόλις 320 κιλά.
Να θυμίσουμε μόνο πως η BMW K 1600 GTL ζυγίζει λίγο παραπάνω, όπως και κάποιες άλλες μοτοσυκλέτες τουρισμού άλλωστε.
Η ομάδα που το κατασκεύασε χρησιμοποίησε αρχικά τον κινητήρα του νέου Yamaha YZF-R1, αλλά τελικά απεδείχθη ότι αυτός του BMW S 1000RR απόδοσης 2οο ίππων είχε καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο, και υπερίσχυσε.

Στην περίπτωση του αεροπλάνου, κάθε γραμμάριο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο, οπότε οι αναλογίες απόδοσης και κιλών του κινητήρα του S 1000RR ήταν ιδανικές.

Δεν είμαστε και σίγουροι αν ο κινητήρας αυτός θα περάσει μία τυπική ''μοτοσυκλετιστική'' ζωή, μιας και θα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς στις 12.000σ.α.λ. κατά την πτήση, ακριβώς στην κορύφωση της απόδοσης - σαν να το πηγαίνεις συνέχεια τέρμα στην ευθεία.

Η μετάδοση του S 1000RR αφαιρέθηκε και θα δίνεται απευθείας κίνηση στον έλικα, σε απόσταση 80 εκατοστών, μέσω ενός carbon άξονα.
Οι σχεδιαστές διατήρησαν σε standard μορφή τον κινητήρα για αξιοπιστία, αλλά δημιούργησαν μία δική τους ηλεκτρονική ανάφλεξη, ενώ διατήρησαν επίσης και το γκάζι ride-by-wire.
Τοποθέτησαν μεγάλες εισαγωγές αέρα για ψύξη του κινητήρα που θα δουλεύει συνέχεια ''ψηλά'', και το ''Albi'' είναι έτοιμο για πτήση!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 10:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad: Νέο ρεκόρ πωλήσεων 3o SYM ROAD TRIP – ADRIATIC 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon