.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 10:52

Benelli: Σε νέες οικονομικές περιπέτειες

 

Στα δικαστήρια για διευθέτηση χρεών

 

Ιταλικό δικαστήριο στο Pesaro κήρυξε την Benelli σε κατάσταση πτώχευσης, λόγω ενός χρέους προς την WP. Όμως από ότι φαίνεται τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Benelli δεν κατάφερε να πληρώσει ένα χρέος 120.000 ευρώ στην εταιρεία αναρτήσεων WP. Η WP προσέφυγε στα δικαστήρια, παρά τις δεσμεύσεις της Benelli πως θα πλήρωνε σύντομα το χρέος, κι ένα δικαστήριο στο Pesaro κήρυξε χρεοκοπία στην Benelli, δίνοντας εντολή για αποπληρωμή του χρέους. Στη διαδικασία αυτή, κάποιες από τις μοτοσυκλέτες της Benelli κατασχέθηκαν ως εγγύηση, για την αποππληρωμή του χρέους της εταιρείας.

2016 Benelli TRK 502 web

Στη συνέχεια, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Benelli (Qianjiang Group) εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως η ιταλική φίρμα είναι ακόμα κραταιά, και έχει τα μέσα να πληρώσει τα χρέη της -τα οποία φημολογούνται πως βρίσκονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ- και πως έχει ήδη αρχίσει να το κάνει.

Η Benelli κατέθεσε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ η πραγματική οικονομική κατάσταση της φίρμας παραμένει ομιχλώδης.

Η ίδια η ιταλική εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλετών είχε δηλώσει ζημιές 800.000 ευρώ το 2014 και... 5,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2015!

Παρόλα αυτά, αναφορές από την Ιταλία δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Benelli και Qianjiang για διαθέσιμο ρευστό, και ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της ιταλικής φίρμας.

2016 Benelli Leoncino

Θυμίζουμε πως η Benelli είχε δυνατή παρουσία στην τελευταία EICMA, και όλοι περιμέναμε να δούμε τα νέα, πανέμορφα μοντέλα της εταιρείας στην παραγωγή.

Τώρα βρισκόμαστε εις αναμονή εξελίξεων που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση, και θα καθαρίσουν το τοπίο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 21:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon