.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 13:46

KTM - Έρχονται δίχρονα enduro με ψεκασμό!

 

Φήμες για παραγωγή το 2018 

 

Λίγο καιρό πριν σας ανακοινώσαμε ότι τα δίχρονα 125 θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2017, μιας και η μη κάλυψη ρύπων, θα αναγκάσει τις εταιρίες που τα διαθέτουν αυτή τη στιγμή, σε διακοπή της παραγωγής τους.

Μιλάμε φυσικά για τις δίχρονες enduro μοτοσυκλέτες που βγάζουν άδεια κυκλοφορίας, αφού οι motocross, δεν έχουν ακόμη τόσο μεγάλους περιορισμούς.
Ωστόσο, οι πρώτες φήμες για την παραγωγή δίχρονων με ψεκασμό, που θα δώσει νέα πνοή στην κατηγορία, έρχονται από την KTM, και αφορούν τις μοτοσυκλέτες που θα μπουν στην παραγωγή ως μοντέλα 2018.

''Ψαρέψαμε'' στο διαδίκτυο την πληροφορία που αναφέρει πως η KTM έχει ήδη έτοιμη την βάση του κινητήρα που θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τον Ιούνιο του 2017.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ήταν ένα κοινό μυστικό η παραγωγή δίχρονου κινητήρα με άμεσο ψεκασμό από την KTM - η Honda το έχει κάνει πειραματικά στο δίχρονο δικύλινδρο 400 με την ονομασία HP που συμμετείχε στο Rally Dakar στο τέλος της δεκαετίας του '90.

Όπως και να έχει, είναι η φυσική εξέλιξη και αυτό που περιμένει ο κόσμος των δίχρονων μοτοσυκλετών, που θα δώσει νέα πνοή στην γκάμα της εταιρίας, με σύγχρονους κινητήρες σε τεχνολογία, ρύπους και λειτουργία.

Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν τις δίχρονες μοτοσυκλέτες για την απλότητα στην συντήρηση, κάτι που θα δυσκολέψει το έργο τους και θα οδηγήσει τις μοτοσυκλέτες αναγκαστικά στα συνεργεία για service. Άλλος ένας τομέας που ενδέχεται να επηρεαστεί, είναι το βάρος, αφού μαζί με τον ψεκασμό, θα τοποθετηθεί πιθανότατα και αντίστοιχα ελεγχόμενη τρόμπα λαδιού - κάτι που θα απλουστεύσει την χρήση της μοτοσυκλέτας, όπως στα νέα δίχρονα Beta, αλλά θα αυξήσει το βάρος, και ίσως και το κόστος κτήσης.

Το κόστος ενδέχεται να επιβαρυνθεί με την εξέλιξη του πλήρους συστήματος διαχείρισης, αφού αυτή τη στιγμή καμία δίχρονη μοτοσυκλέτα enduro δεν διαθέτει κάτι ανάλογο στην παραγωγή.
Ποιο θα είναι το μέλλον των δίχρονων enduro θα εξαρτηθεί από την πολυπλοκότητα κατασκευής και συντήρησης, το κόστος και φυσικά το βάρος;

Οι νέοι δίχρονοι κινητήρες αναμένεται να παρουσιαστούν τον Μάιο ή Ιούνιο του 2017, στην γκάμα των νέων μοτοσυκλετών της KTM για το 2018.

Το Bikeit θα βρίσκεται στην παρουσίαση των νέων μοντέλων 2017 που θα γίνει στις 15-18 Μαίου στην Ισπανία, οπότε και θα σας μεταφέρουμε πρώτοι τα νέα. Stay tuned!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon