.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 11:17

Βραβείο iF Design Award για το Kawasaki Ninja H2

 

Από το ανεξάρτητο ινστιτούτο Industrie Forum

 

Το Kawasaki H2 κέρδισε το υψηλού κύρους βραβείο iF Design Award, με το οποίο βραβεύονται κάθε χρόνο ξεχωριστά προϊόντα, με κριτήρια την καινοτομία, την εργονομία, την χρηστικότητα και την πρακτικότητα τους.

Πρακτικό; Μμμ, ίσως όχι. Χρηστικό; Ναι... αν οι καθημερινές σου διαδρομές περιλαμβάνουν την πίστα του Nurburgring, κάποιο drag strip, μια ευθεία αεροδρομίου, ή κάποιο γερμανικό αυτοκινητόδρομο. Εργονομικό; Για fighter jet, ναι, βεβαίως. Καινοτόμο; Δίχως καμία απολύτως αμφιβολία.

hi 15ZX1000N 40SGRYDRF00D C 001 web

Το Kawasaki H2, μαζί με τον εξαγριωμένο αδελφό H2R τάραξαν τα νερά του κόσμου της μοτοσυκλέτας, έσπασαν χρονόμετρα και κουμπαράδες, έφεραν στο προσκήνιο τους υπερσυμπιεστές, και εμπλούτισαν τα όνειρα πολλών αναβατών.

Τώρα, το Industrie Forum (iF) χάρισε το γνωστό iF Design Award στη μοτοσυκλέτα-κτήνος της Kawasaki, δίνοντας bonus points στον εμβληματικό του σχεδιασμό.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 5.000 προϊόντα (5.300 για το 2016), από 53 χώρες, υποβάλλονται στο iF για κρίση. Κάθε συμμετοχή εξετάζεται από μια κριτική επιτροπή ειδικών, η οποία αποφασίζει για το αν αξίζει τη βράβευση.

hi 15MY Ninja H2R KAW 3139 web

Και όπως φαίνεται, το μότο “Built Beyond Belief” της φίρμας από το Aksashi έπεισε και τους σχεδιαστές του iF, οι οποίοι και το βράβευσαν -αν και όχι με το κορυφαίο βραβείο iF GOLD που παίρνουν τα 75 καλύτερα προϊόντα της χρονιάς- με το επίσης πολυπόθητο iF Design Award, το οποίο και πήραν 1.821 από τα 5.300 προϊόντα.

fukumoto aristera

Ο αρχισχεδιαστής της Kawasaki κ. Keishi Fukomoto (αριστερά στην πάνω φωτογραφία) δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, και είμαστε περήφανοι για τη ναυαρχίδα μας, και για ότι εκπροσωπεί για την Kawasaki. Πιστεύουμε πραγματικά πως το Ninja H2 άλλαξε το σκηνικό στον κόσμο της μοτοσυκλέτας για πάντα, και είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς αυτό το βραβείο υποστηρίζει την αριστεία της μοτοσυκλέτας σε όλα τα επίπεδα”.

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα με το επίσημο βραβείο iF Design Award του Kawasaki H2.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon