.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 10:38

Praem AE15 SP3

 

Εκπληκτική δουλειά πάνω σε Honda VTR1000 SP2

 

 

“Praem” είναι μια στιλιζαρισμένη εκδοχή της λατινικής ρίζας της λέξης “Premium”. Και στο σαλόνι του Παρισιού που διεξάγεται τώρα (1-6 Δεκεμβρίου 2015) είδαμε την AE15 SP3, την πρώτη μοτοσυκλέτα της νέας αυτής γαλλικής φίρμας, σε σχεδόν τελειωμένη μορφή.

Η γαλλική Praem ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό την κατασκευή μοναδικών χειροποίητων μοτοσυκλετών. “Θα ταξιδέψουμε πίσω στην ιστορία της μοτοσυκλέτας για να αναζητήσουμε πλαίσια ή μυθικούς κινητήρες. Κατόπιν θα τα αναλύσουμε, επανασχεδιάσουμε και τελειοποιήσουμε, δημιουργώντας με αυτά μοναδικές κατασκευές ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Ποιοι λένε τα παραπάνω; Οι ιδρυτές της Praem, αδελφοί Berneron.

praem ae15 sp3 14

Πιο γνωστός εκ των δύο ο Sylvain, με εμπειρία design στην BMW όπου και εργάστηκε για 5 χρόνια, ενώ είναι υπεύθυνος και για τη γνωστή σχεδιαστική εταιρεία Holographic Hammer.

Ο Florent Berneron δούλεψε ως μηχανικός της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, και δημιουργός πρωτοτύπων.

Οι 2 πρώτες μοτοσυκλέτες της Praem είναι οι AE15 (με φέρινγκ) & AE16 (γυμνή), με την AE15 να παρουσιάζεται στις 1/12/2015 στο Σαλόνι του Παρισιού.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την AE15, ενώ φαίνεται πως χρησιμοποιεί κινητήρα από Honda VTR 1000 SP2 (εξού και το SP3 στο όνομα της, καθώς πρόκειται για την επόμενη γενιά του VTR).

praem ae15 sp3 16

Η Praem δίνει στη δημοσιότητα μια λίστα από τους κατασκευαστές των επιμέρους εξαρτημάτων της ΑΕ15, λίστα που αποτελείται από τρανταχτά ονόματα: Ohlins, Brembo, Rizoma, WerkesUSA, Pirelli, ROTOBOX, SICOM.

Η AE15 έχει τρελή λεπτομέρεια πάνω της. Παρατηρώντας την στέκεσαι στην... πλέξη του φέρινγκ, στο πολύ όμορφο κενό κάτω από το ρεζερβουάρ και τη σέλα (κάτι ανάλογο έκανε φέτος και η MV Agusta με το Brutale), στο τρελό ρολόι Monaco της Tag Heuer κόστους 5.550 ευρώ(!) πάνω στη χειροποίητη βάση του στο ρεζερβουάρ...

praem ae15 sp3 4

...στα προβολάκια εκατέρωθεν της μοτοσυκλέτας (πρώτη φορά βλέπουμε εξάρτημα από Adventure Bike σε sport μοτοσυκλέτα), στο κτηνώδες πιρούνι της Ohlins, στα απίστευτα δισκόφρενα εποχής, και γενικά στην υπέρτατη προσοχή που έχει δεχθεί και η παραμικρή γωνία της μοτοσυκλέτας!

Ελπίζουμε σύντομα οι αδελφοί Berneron να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα τεχνικά στοιχεία για την ΑΕ15 καθώς και κάποια τιμή -γκουχ, γκουχ, μην περιμένετε κάτι φθηνό.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 19:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon