.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 11:41

H TVS Motor ανακοινώνει Ιταλική θυγατρική - και στο βάθος Norton!

Μια ακόμη μεγάλη κατασκευάστρια από την Ινδία ξεκινά την ευρωπαϊκή της περιπέτεια ανακοινώνοντας την TVS Motor Italia.

Την ώρα που η Ευρώπη δέχεται αλλεπάλληλα κύματα Κινέζων κατασκευαστών τα τελευταία χρόνια, από τη γιγάντια μοτοβιομηχανία της Ινδίας έχουμε μόνο δύο εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται εξαγωγικά στα μέρη μας, τις Royal Enfield και Bajaj.

Αυτό μάλλον θα αλλάξει ταχέως, καθώς η TVS Motor Company ανακοίνωσε την ίδρυση θυγατρικής TVS Motor Italia στη γείτονα χώρα όπου θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 να φέρνει τα πρώτα της Euro 5 μοντέλα.

tvs apache rr 310

"Η Ιταλία ήταν το 2023 η μεγαλύτερη αγορά δικύκλων στην Ευρώπη και προορίζεται να διατηρήσει τη θέση αυτή και το 2024. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να ανοίξουμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό παράρτημα στην Ιταλία, παρότι σκεφτόμαστε επίσης τη Γαλλία και τη Γερμανία," δήλωσε ο Mohan Mishra, πρόεδρος και διευθυντής στρατηγικής της TVS.

Σε πρώτη φάση η εταιρεία θα φέρει στην Ιταλία μια γκάμα οκτώ μοντέλων, με τέσσερεις μοτοσυκλέτες και τέσσερα σκούτερ, δύο βενζινοκίνητα και δύο ηλεκτρικά. Η πλήρης ανάπτυξη της TVS στην Ιταλία εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί το 2025, ωστόσο κάποια μοντέλα θα αρχίσουν να διατίθενται εντός της φετινής χρονιάς.

tvs apache rtr 310

Θυμίζουμε πως η TVS διατηρεί στενότατη συνεργασία με τη BMW Motorrad και είναι αυτή που έχει αναλάβει τη γκάμα των 310 μοντέλων των Γερμανών. Τώρα λοιπόν θα έρθουν στην Ευρώπη και τα ανάλογα μοντέλα των Ινδών, τα οποία συνιστούν και τις ναυαρχίδες της TVS: το γυμνό Apache RTR 310 και το μικρό supersport Apache RR 310.

Αμφότερα φορούν τον ίδιο μονοκύλινδρο 312 cc και 35 hp που φορούν τα BMW 310, αλλά σε πιο τεχνολογικά προηγμένη μορφή καθώς διαθέτουν αδρανειακά ηλεκτρονικά με cornering χαρακτηριστικά.

tvs ronin 250

Δίπλα τους το Ronin 250 έρχεται να προσφέρει μια νεο-ρετρό πλατφόρμα με αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 226 cc και 20 hp, ενώ για τους κατόχους Α1 διπλωμάτων προορίζεται το Raider 125, ένα ακόμη κλασικής εμφάνισης γυμνό μοντέλο με αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 11.2 hp.

Στα σκούτερ θα εισάγει τα NTorq 125 XT και Jupiter 125, με το πρώτο να συνιστά μια σπορτίφ πρόταση με εξοπλισμό στον οποίο ξεχωρίζει το πακέτο συνδεσιμότητας TVS Smart X Connect που βασίζεται σε μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT και προσφέρει πολλές δυνατότητες όπως ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ το Jupiter προτείνει μια πιο κλασική σχεδίαση και ανάλογο εξοπλισμό.

tvs ntorq 125 xt

Τέλος η ιταλική γκάμα της θα έχει σε πρώτη φάση δύο ηλεκτρικά σκούτερ, αμφότερα συμβατά με τα διπλώματα οδήγησης Α1. Το TVS X είναι το ισχυρότερο εκ των δύο καθώς αποδίδει στο μέγιστό του 11 kW (15 hp) για αυτονομία 140 km, τελική ταχύτητα 105 km/h και δηλώνει επιτάχυνση 0-40 kmh σε 2.6 δευτερόλεπτα.

Το έτερο ηλεκτρικό είναι το iQube που δηλώνει μέγιστη ισχύ 6 hp και εντυπωσιακή ροπή 14.3 kgm, ενώ θα διατίθεται με τύπους μπαταριών 2.2, 3.4 ή 5.1 kWh που του χαρίζουν αντίστοιχα αυτονομίες 75, 100 και 150 χιλιομέτρων, ενώ διαφημίζει το πακέτο συνδεσιμότητας TVS Smart X Connect στην TFT οθόνη του.

tvs iqube

Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη επίσημη πληροφορία για δραστηριοποίηση της TVS σε άλλες χώρες, αν και η δήλωση του προέδρου μάλλον δείχνει τα επόμενα ευρωπαϊκά βήματά της σε Γαλλία και Γερμανία. Για την Ελλάδα δε γνωρίζουμε κάτι απτό ακόμη, ωστόσο λογικά από τη στιγμή που άνοιξε ο χορός δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα να εμφανιστούν και εγχώριοι χορευτές.

Η TVS ως τώρα δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες του κόσμου με εκτενές δίκτυο σε Νότια Αμερική, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, ενώ η κοντινότερη αντιπροσωπεία της με την Ευρώπη ήταν ως τώρα η Τουρκία. Πλέον με την Ιταλία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις εξαγωγές της εταιρείας που το 2023 κρατούσε την τέταρτη θέση της αγοράς της Ινδίας με πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράμετρος της άφιξης της TVS στην Ευρώπη αφορά και στη Norton Motorcycles, την οποία έχει εξαγοράσει και αναστήσει η ινδική εταιρεία από το 2020. Το στήσιμο ευρωπαϊκού δικτύου TVS από απευθείας θυγατρική της κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει βολικότατα και για την προώθηση των μοτοσυκλετών της Norton στις χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon